Doi spectatori şi-au pierdut viaţa şi alţi unsprezece au fost răniţi duminică, în Belgia, la Rallye du Condroz, atunci când un concurent a părăsit traseul, intrând în plin în spectatorii prezenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un accident a îndoliat Rallye du Condroz, etapă din campionatul de raliuri al Belgiei. Automobilul Skoda pilotat de Emeric Rary şi Fabrice Henry a părăsit traseul pe parcursul penultimei speciale, în oraşul Moha. Maşina a intrat în plin,ucigând doi spectatori şi rănind alţi unsprezece. Pilotul şi copilotul au fost şi ei răniţi.

Într-un comunicat dat publicităţii, organizatorii raliului precizează că ”dintr-un motiv încă necunoscut, maşina a părăsit traseul stabilit, a lovit un parapet şi a intrat într-un grup de spectatori aflat într-o zonă interzisă publicului".

Proba a fost întreruptă şi ultima specială a raliului a fost anulată. Pilotul care a câştigat Rallye du Condroz, rusul Nikolai Griazin, nu îşi va primi trofeul în cadrul unei ceremonii.

n acest moment este în desfăşurare o anchetă judiciară pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.