Înotătorii Gunnar Bentz şi Jack Conger au fost opriţi, miercuri, de poliţia braziliană să se îmbarce în avionul cu care urmau să revină în SUA de la Rio, pentru a da declaraţii cu privire la furtul la care susţin că au fost victime, alături de alţi doi colegi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a intenţionat să îi oprească să părăsească Rio şi pe James Feigen şi pe multiplul campion olimpic Ryan Lochte. Primul, care avea bilete la acelaşi zbor, nu a fost găsit, iar cel de-al doilea a apucat să plece din Brazilia.

Un judecător a cerut reţinerea paşapoartelor înotătorilor, până la elucidarea cazului de furt în care susţin că ar fi fost implicaţi. Totodată, au fost ordonate percheziţii la locurile în care au locuit sportivii.

Lochte şi Feigen au susţinut ei şi ceilalţi doi înotători au fost jefuiţi, duminică, de bărbaţi înarmaţi în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere, incident ce a sporit îngrijorarea cu privire la securitatea în timpul JO. Înotătorii ar fi fost obligaţi să le dea atacatorilor banii şi bunurile personale aflate asupra lor.

Însă poliţia a precizat că nu a găsit nicio probă care să susţină acuzaţiile celor patru. În declaraţiile lui Lochte şi Feigen există contradicţii, astfel că autorităţile braziliene vor să discute cât mai curând cu sportivii. Lochte ar fi spus că a fost jefuit de o singură persoană, iar Feigen că au fost mai multe persoane.

O înregistrare video din noaptea presupusului incident îi arată pe cei patru intrând în Satul Olimpic având la ei portmoneele şi alte bunuri personale, pe care le-au scos la controlul de la poarta de acces.

În plus, înotători păreau bine dispuşi la întoarcerea în Satul Olimpic, ei neavând comportamentul unor persoane care tocmai au fost victimele unui jaf armat.

Poliţia braziliană a precizat că deocamdată nu este formulată nicio acuzaţie la adresa sportivilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.