Numărul 1 mondial Novak Djokovic a dat asigurări că intenţionează să joace la Wimbledon în această vară. El susţine decizia ATP de a priva turneul de puncte pentru că a exclus jucătorii ruşi şi belarusi din cauza războiului din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinător al titlului pe gazonul londonez, acesta a reafirmat că este o eroare decizia turneului care îi vizează pe ruşi şi bieloruşi.

"Este o situaţie de pierdere-pierde”, a insistat el, regretând că Wimbledon sau Federaţia Engleză (LTA) nu au căutat un punct comun cu jucătorii ruşi şi belaruşi.

"Fie Wimbledon, fie LTA a luat această decizie, dar am aflat în urmă cu câteva zile că există un document cu recomandări de la guvernul Regatului Unit pentru All England Lawn Tennis Club (AELTC, organizatorul Wimbledon) unde existau mai multe opţiuni. Nu au discutat cu nimeni din ATP sau cu jucătorii ruşi sau belarusi pentru a încerca să găsească un punct comun”, a spus Djokovic.

"Este o decizie proastă, nu o susţin deloc”, a mai spus el.

"WTA şi ATP le-au oferit jucătorilor ruşi, belaruşi şi ucraineni să joace împreună turnee demonstrative, ale căror profituri ar fi fost donate victimelor din Ucraina. Dar Wimbledon nu a vorbit niciodată despre asta”, a precizat liderul mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.