Casper Ruud a obţinut cea mai importantă victorie a carierei sale, sâmbătă, la turneul de la Monte-Carlo, el impunându-se în faţa numărului 1 mondial Novak Djokovici, scor 6-4, 1-6, 6-4. Norvegianul a ajuns în a doua sa finală ATP Masters 1000, prima de după 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ruud nu câştigase niciun set în faţa lui Djokovici în precedentele cinci confruntări Lexus ATP Head2Head. El a ajuns sâmbătă în a treia sa finală din acest sezon, după Acapulco şi Los Cabos, pierdute.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani, care avea un bilanţ de 0-11 împotriva jucătorilor din Top 3 înainte de victoria de sâmbătă, este primul norvegian care învinge un număr 1 mondial în istoria clasamentului ATP (din 1973).

Ruud a câştigat nouă din cele 10 trofee ale sale pe zgură, dar nu a triumfat niciodată peste nivelul ATP 250. El va spera să schimbe acest lucru atunci când îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas în meciul pentru titlu de la Monte-Carlo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.