Tenismanul sârb Novak Djokovici a felicitat-o şi pe Kim Murray, după ce Andy Murray a câştigat Turneul Campionilor şi va încheia anul pe primul loc în clasamentul ATP, informează The Guardian. Djokovici consideră că aceasta are un rol important în cariera jucătorului britanic, care s-a impus în premieră la Turneul Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Djokovici le-a cerut jurnaliştilor să-l lase pe Murray să se bucure de această performanţă şi să nu-l întrebe despre ce va face în sezonul viitor.

“Ar trebui să-l lăsăm pe Andy să se bucure puţin. Nu îi puneţi întrebări despre sezonul viitor. Merită să se bucure de ceea ce a obţinut. Şi echipa lui, la fel şi soţia lui. Şi ea are un mare merit. A născut în acest an. El a călătorit mereu. Ştiu cum este cu soţia mea, Jelena, prin ce a trecut ca mamă cu un copil mic acasă. Deci, Kim, felicitări. Ea probabil a făcut un efort mai mare ca Andy", a declarat Djokovici.

Murray a afirmat că adeseori discută cu Djokovici despre familiile lor. "Noi nu discutăm despre tenis, clasamente sau meciuri. Poate când ne vom retrage acest lucru se va schimba. Dar acum vorbim de familii, copii. Am discutat mai mult anul acesta pentru că am devenit tată pentru prima oară. Am discutat despre dificultatea de a menţine un echilibru între viaţa de familie şi faptul că trebuie să călătorim tot timpul. Amândoi suntem cu soţiile noastre de mult timp, de când aveam 18-19 ani. Şi noi doi ne ştim de mult timp şi avem o relaţie bună. Nu este mereu uşor când joci în meciuri cu miză, dar mereu ne-am înţeles bine“, a subliniat Murray. 

Tenismanul britanic Andy Murray, liderul clasamentului mondial, a câştigat în premieră, duminică, la Londra, Turneul Campionilor, după ce l-a învins, în finală, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 42 de minute, pe sârbul Novak Djokovici, cap de serie numărul 2.

În urma acestei victorii, Murray va încheia anul pe primul loc în clasamentul ATP.

Britanicul a câştigat al 44-lea turneu din carieră şi al nouălea în acest sezon, după ce s-a mai impus la Roma, Queens, Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Beijing, Shanghai, Viena şi Paris.

Djokovici câştigase de cinci ori în carieră Turneul Campionilor, 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.