Campioana en-titre a României la handbal masculin s-a calificat, în premieră, duminică, pe teren propriu, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins formaţia portugheză Sporting Lisabona, scor 26-24 (14-12), în manşa retur din barajul pentru optimi. Adversara dinamoviştilor în optimi va fi Paris Saint-Germain HB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Asoltanei 7 goluri, pentru Dinamo, respectiv Ghionea 5 reuşite, pentru Sporting.

În minutul 18, dinamovistul Ante Kuduz a fost eliminat direct cu cartonaş roşu, pentru un fault în apărare asupra portughezului Carneiro. Zece minute mai târziu a primit roşu şi pivotul Frade, de la Sporting, pentru un fault nesportiv la Mousavi.

În tur, Dinamo a câştigat cu 26-25 (13-9), iar cu dubla victorie obţine calificarea în optimile de finală, pentru prima dată în istoria sa.

Extrema dreapta Valentin Ghionea, de la Sporting, a fost şi jucătorul lui Dinamo Bucureşti.

În optimi, campioana României se va duela cu echipa de pe locul 2 în grupa principală A, adică Paris Saint-Germain HB, cu meciuri eliminatorii, programate între 18-22 martie (turul) şi 25-29 martie (returul).

Cealaltă echipă calificată din baraj în optimi este Orlen Wisla Plock (32-25 şi 19-24 cu Bidasoa Irun).

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti a cedat ambele manşe din baraj cu Sporting, la doar un gol diferenţă (31-32 şi 26-27), ratând faza optimilor de finală în Liga Campionilor.

În optimile de finală a mai ajuns HCM Constanţa, în sezonul 2009-2010, însă formatul competiţiei era altul în acea perioadă, cu calificare direct din faza grupelor, fără baraj.

În sezonul 2019-2020, Dinamo este a patra echipă românească ce trece de grupe în cupele europene, după cele feminine SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti (sferturile Ligii Campionilor) şi Gloria Bistriţa (sferturile Cupei EHF).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.