Didier Gailhaguet, fostul preşedinte al Federaţiei Franceze de Sporturi pe Gheaţă (FFSG), a dat în judecată Ministerul Sporturilor, el solicitând daune de peste 300.000 de euro pentru că a fost tratat ca “ţap ispăşitor” după declanşarea scandalului legat de violenţele sexuale din patinajul francez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gailhaguet a depus plângerea la tribunalul administrativ din Paris.        

El denunţă presiunile şi declaraţiile ministrului Roxana Mărăcineanu, care au dus la demisia sa de la conducerea federaţiei în februarie.

Gailhaguet solicită 152.550 de euro constând în salariile pe 27 de luni pe care le-ar fi primit dacă şi-ar fi dus mandatul până la final, precum şi 150.000 de euro daune morale.

L’Equipe a prezentat, la începutul lunii februarie, într-un material anchetă despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, cazul unei alte foste patinatoare, Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

La 8 februarie, preşedintele de atunci al FFSG, Didier Gailhaguet, a demisionat, în urma scandalului de viol în care a fost implicat antrenorul de patinaj Gilles Beyer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.