Germania mai are încă timp să-şi revină după parcursul internaţional negativ din ultimii ani şi să aibă un Euro 2024 de succes acasă, anul viitor, dar trebuie să-şi redescopere punctele forte tradiţionale, a declarat, miercuri, vicepreşedintele federaţiei germane de fotbal, Hans-Joachim Watzke, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania, cvadruplă campioană mondială şi triplă campioană europeană, a fost eliminată în primul tur la ultimele două ediţii ale Cupei Mondiale, inclusiv în Qatar, în decembrie.

Antrenorul Hansi Flick a preluat naţionala după eliminarea Germaniei în 16-imile de finală la Euro, în 2021, şi, în ciuda unui start victorios, echipa sa a dezamăgit în ultimii doi ani.

"Încă mai avem şansa de a avea un Euro bun", a declarat Watzke, care este şi preşedinte al Ligii Germane de Fotbal şi CEO al Borussiei Dortmund. "Dar trebuie în sfârşit să începem să ne prezentăm altfel", a afirmat el pentru Sport Bild. "Toată lumea ştie că vremea experimentelor a trecut".

Germania a câştigat doar unul din ultimele cinci meciuri de după eliminarea şocantă din faza grupelor de la Cupa Mondială, în decembrie. De asemenea, a câştigat doar trei din ultimele 11 meciuri.

Flick se află sub o presiune din ce în ce mai mare, iar viitorul său depinde de performanţele lor în următoarele meciuri internaţionale amicale împotriva Japoniei, la 9 septembrie, şi împotriva Franţei, finalista Cupei Mondiale din 2022, la 12 septembrie.

"De asemenea, trebuie să încercăm să ne bazăm pe calităţile noastre, chiar dacă asta sună cam simplu", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.