Antrenorul CSU Craiova, Devis Mangia, îi dă dreptate lui Gheorghe Hagi şi consideră că România trebuie să aibă echipe calificate direct în grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu cred că Gică are sută la sută dreptate. Am auzit, am citit, pentru mine are sută la sută dreptate. Pentru că eu cred că această situaţie ar permite pentru tot fotbalul românesc să crească mai mult. Sunt ţări cu patru echipe în grupele Ligii Campionilor. Patru echipe în Liga Campionilor înseamnă mai mulţi bani pentru tot fotbalul din acel campionat. Sunt mai multe drepturi TV, şi sponsori şi premii UEFA. Acei bani sunt în interiorul acelei ţări. Dacă o echipă joacă în Liga Campionilor se poate gândi la jucători din acea ţară şi iau jucatori de la acele echipe. Pentru economia fotbalului este mai bine. Pentru a lupta cu acele echipe, România şi alte ţări trebuie să aibă echipe în LC şi ar fi trebuit să pună o astfel de condiţie pentru a juca. Este mai greu pentru aceste zone (n.r. - care nu au echipe în LC). Trebuie să fie aşa. O echipa de aici ar putea lupta cu echipe de asemenea nivel. Eu vorbesc de echipa mea. Cu Leipzig, ce potenţial economic avea Leipzig? De ce? Pentru mine, acum, fără posibilitate, campionatul României merge în sus, iar în altă ţară merge puţin în jos. Dar potenţialul economic nu este la fel. E mai multă posibilitate în altă ţară şi nu este normal pentru mine. Pentru mine, România trebuie să fie considerată la acelaşi nivel, pentru a putea lupta", a declarat tehnicianul italian, într-o conferinţă de presă.

Pentru meciul joi, de la Chiajna, cu Concordia, Mangia nu poate conta pe Donkor şi pe Mitriţă: "Nu vor evolua la Chiajna. Mitriţă este suspendat. Dar are şi glezna umflată. Sper să fie apt pentru meciul de la Voluntari. Ieri, s-a anternat puţin, azi, la fel."

Antrenorul formaţiei FC Viitorul Gheorghe Hagi îşi doreşte ca formaţia care va câştiga titlul să meargă direct în grupele Ligii Campionilor, iar cea clasată pe locul doi în competiţie internă să ajungă direct în grupele Ligii Europa, spunând că doar aşa fotbalul românesc va deveni competitiv.

Hagi a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că fotbalul românesc este izolat uşor din diferite formule şi spune că nu greşeşte cu nimic când cere ca o formaţie din România să joace direct în Liga Campionilor. "Suntem izolaţi uşor, uşor din diferite formule făcute suntem izolaţi. (...) Cum să nu am dreptate când România nu are o echipă direct în Champions League sau în Europa League ? Să facem o dezbatere, să vedem dacă e aşa, dacă greşesc cu ceva ? Dar mi-am dat seama că nu avem voie să spunem, trebuie să tăcem din gură, să facem ce zic alţii”, a afirmat Hagi.

El a mai spus că aşa cum primele patru formaţii din campionatele puternice ale Europei joacă în Liga Campionilor şi România ar trebui să aibă o echipă în grupe. 

“Suntem o ţară care am jucat în Europa de când suntem noi. Spania, Italia, Germania, Franţa, Anglia au patru echipe, noi cerem una. Campioana României trebuie să se ducă direct, locul doi direct în Europa League ca să putem deveni şi noi competitivi. Altfel nu putem, nu putem să ne batem”, a explicat tehnicianul.

El consideră că acest lucru reprezintă o discriminare, România fiind câştigătoare de Liga Campionilor şi a Supercupei Europei.

“Am spus o părere legată de ce ar fi bine pentru fotbalul românesc, să ne batem, dacă noi nu spunem nimic, ei cu siguranţă nu or să ne dea niciodată nimic, niciodată. Iar pentru mine e discriminare. Să iasă la televizor, să mi-o zică cine vrea, de ce nu e discriminare. Dacă eu sunt în Comunitatea Europeană, dacă România este în primele 32 din Europa, cu un fotbal dezvoltat, din istorie, dacă e câştigătoare de Champions League, dacă e câştigătoare de Supercupa Europei, în care subsemnatul a marcat, şi a jucat şi la nivelul ăla şi i-a bătut. Atunci eu de ce să mă simt inferior ? De ce vreţi să mă faceţi să mă simt inferior, că eu nu vreau să mă simt inferior, că am fost coleg cu ei şi mă simt de la egal la egal cu ei şi îmi permit să îmi dau cu părerea despre fotbalul românesc, ce ar fi bine şi cum ne tratează cei de afară. Cum Maradona spune ceva, şi eu am părerea mea. Pentru că sunt în primii 100 de jucători din lume”, a mai declarat Hagi.

El crede că UEFA şi FIFA trebuie să ne dea o şansă.  

“UEFA şi FIFA trebuie să se gândească la lucrurile astea, să nu uite de noi de aştia mici, că nu ne fac ei pe noi mici. Şi noi vrei să fim cu ei, să ne batem cu ei, cum ne-am bătut înainte, să ne dea şansă. Cerem o şansă, atât, cerem o şansă şi noi cum au ceilalţi. Dar nu acceptăm ce zic ei, trebuie să acceptăm totul şi să dăm tururi de calificări vreo trei” a explicat Hagi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.