Universitatea Cluj a anunţat, marţi, transferul atacantului nigerian Derick Ogbu, care în trecut a evoluat şi la CFR Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacantul nigerian şi-a început cariera de fotbalist profesionist în campionatul Omanului, la Al Salam FC. La doar 19 ani, Derick termina sezonul 2008/2009 cu titlul de golgheter al campionatului intern, cu un total de 12 goluri.

După performanţa atinsă în acel an, el a făcut pasul spre Umm Salal, echipă din Qatar. Experienţa sa în Golf a fost de scurtă durată, întrucât a intrat rapid în vizorul celor de la Oud-Heverlee Leuven, formaţie care la acea vreme activa în prima ligă belgiană. A trecut în tabăra belgienilor în vara lui 2011 şi a debutat cu gol în Jupiler Pro League, într-o partidă câştigată de echipa sa în faţa celor de la Lokeren. În doi ani petrecuţi la OH Leuven, Ogbu a bifat 61 de meciuri, reuşind să înscrie de 18 ori şi să ofere cinci pase decisive.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Înainte de începutul sezonului 2013-2014, atacantul a ajuns în România, la CFR, unde a strâns 27 de prezenţe şi a marcat 6 goluri. După un an, Derick Ogbu a schimbat din nou continentul şi s-a transferat în campionatul Chinei, la Liaoning FC. A debutat cu gol în Super Liga Chineză. Pe parcursul a două sezoane a fost utilizat în 42 de partide şi a marcat 16 goluri, oferind alte şase pase decisive.

După o scurtă experienţă în Japonia, la Venforet Kofu, Derick a revenit în Europa la Debrecen. Ulterior, jucătorul nigerian a evoluat pentru FC Tskhinvali din Georgia, formaţie pentru care a înscris de cinci ori în şapte partide.

La începutul stagiunii 2019-2020, Derick a ajuns în Egipt la El Ittihad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.