Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că forul pe care-l conduce va face un memoriu la IHF, în care va arăta cum arbitrii au dezavantajat echipa feminină a României în meciul cu Norvegia, din turneul de calificare la JO de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este greu, este trist să câştigi şi să nu te califici. Este o competiţie normală, avem jucătoare cu mare experienţă, care au mai trecut prin astfel de momente. Nu astăzi (n.r. - duminică) s-a pierdut calificarea, ieri s-a pierdut calificarea. Noi nu am făcut un joc reuşit. Nu vreau să mă antrepronunţ, o să facem o analiză a arbitrajului de alatăieri (n.r. - sâmbătă), pentru că mie mi s-a părut că ceva nu a fost ok. În cazul în care ceea ce cred că am văzut se adevereşte, o să analizăm asta într-un colectiv de profesionişti, vom face o adresă către IHF, apropo de acest lucru. (n.r. - despre bănuielile norvegienilor, că România ar fi putut aranja meciul cu Muntenegru) Să le fie ruşine! De la oamenii din nord ne aşteptăm să aibă un anumit tip de comportament. După arbitrajul pe care l-au avut, au curajul să vorbească în felul acesta? Să le fie ruşine! Jucătoarele sunt profesioniste, aud multe în cariera lor, nu cred (n.r. - că au fost afectate de suspiciunile de blat). Dar am fost surprins şi eu, nu mă aşteptam ca norvegienii să aibă un astfel de comportament. Cristina este un exponent de valoare al handbalului mondial, dar aşa cum am văzut nu este suficient (n.r. - pentru echipa României) Sunt convins (n.r. - că Neagu va participa la JO de la Paris din 2024)! Cristina are un vis şi să dea Dumnezeu să şi-l îndeplinească", a afirmat Dedu, la revenirea în ţară.

Despre cei care îi cer demisia după rezultatele slabe înregistrate de echipele naţionale, Dedu a spus: "Din gură, este foarte uşor. Cred că răspunsul la toate întrebările astea le găsiţi chiar la jucători şi la jucătoare. O să analizăm, o să discutăm în cadrul federaţiei şi o să facem cunoscute deciziile. Contestatarii să se oprească din a mai contesta antrenorii şi atunci o să aibă o viaţă mai lungă."

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Podgorica, reprezentativa Muntenegrului, scor 28-25 (15-15), în grupa 3 a turneului preolimpic, însă a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la golaveraj.

Tricolorele au înregistrat doar un eşec la turneul de la Podgorica, 24-29 cu Norvegia, şi au învins Muntenegu, dar ratează Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde vor ajunge adversarele lor din această grupă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.