Impresarul olandez de origine italiană Mino Raiola a vorbit, într-un interviu acordat publicaţiei Quote, despre antrenorul Pep Guardiola, pe care l-a fcăut "laş" şi "câine", despre averea impresionată a lui Zlatan Ibrahimovic, "cel mai deştept" jucător pe care îl consiliază, şi despre cum l-a luat ieftin Manchetser City pe Paul Pogba, economisind 100 de milioane de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Antrenorul Pep Guardiola este fantastic. Ca persoană, e zero absolut. Este un laş, un câine. E preotul clasic. <Fă ce îţi spun eu, nu ce fac eu!> Dacă City va câştiga Liga Campionilor în acest sezon, voi evidenţia ce antrenor bun e, dar îl voi urî. Guardiola îi spunea lui Zlatan să vină la el dacă are probleme sau plângeri. Apoi l-a ignorat şi nu l-a folosit, nici măcar nu i-a spus <salut, Zlatan>. Guardiola a făcut la fel cu Maxwell, care e un băiat drăguţ. Aşa că i-am spus lui Zlatan să-şi parcheze Ferrari-ul pe locul managerului", a declarat Raiola.

Impresarul s-a plâns de faptul că Guardiola nu a vrut să-i ofere o medalie lui Ibrahimovic după câştigarea Ligii Campionilor, în 2011, precizând că a vrut să-l bată pe tehnicianul catalan: "Am venit pentru el în acea seară, pe holurile Stadionului Wembley. Numai Adriano Galliani, preşedintele lui AC Milan, m-a oprit. Noroc pentru Guardiola."

Raiola are sub contract unii dintre cei mai importanţi jucători ai generaţiei actuale, ca Zlatan Ibrahimovic, Romelu Lukaku, Mario Balotelli sau Paul Pogba.

"Zlatan este cel mai deştept dintre ei şi cel mai bogat. El valorează un miliard de lire sterline. Este incredibil de inteligent şi de activ pe piaţă. Nu trebuie să-i spun un lucru decât o dată. Ibra investeşte în jocuri, în <start-up-uri> de tehnologie şi în diamante. Deja a vândut participaţii mari la fonduri speculative de care nimeni nu ştie. El câştigă mult mai mult din afara fotbalului, decât din fotbal. Când fac o tranzacţie cu el, glumeşte: <iar vrei să-mi furi mulţi bani, nu-i aşa?> Răspunsul meu este întotdeauna la fel: <mai întâi te fac bogat. Nu pot să fur de la săraci, nu-i aşa?> Încerc să-mi protejez jucătorii de gafe financiare. De exemplu, am o înţelegere cu băncile, ca acestea să mă anunţe când jucătorii cheltuiesc mult. Le-am spus că Amsterdamul este cea mai ieftină capitală din lume. Le-am spus: <cumpăraţi fiecare propritetate pe care puteţi să puneţi mâna aici.> Câştigătorii au un plan, cei care pierd au o scuză. Este o treabă bună pentru magnaţii imobiliarelor că m-am îndreptat spre fotbal, altfel aş fi deţinut jumătate din Amsterdam", a declarat Raiola, publicaţiei olandeze, citată de The Mirror.

Despre Pogba, Raiola a firmat că jucătorul valora 200 de milioane de lire, iar Real Madrid era de acord să plătească această sumă, însă fotbalistul a vrut la Manchester United. 

"Nu împing preţurile peste limită. Dimpotrivă, uite la transefrul lui Pogba! Manchester United a plătit o sută de milioane de lire sterline, dar cred că ar fi trebuit să plătească 200 de milioane. Pogba a fost un jucător ieftin. El avea o clauză în contract care spune că el singur - şi nu Juventus - decide unde va pleca sezonul viitor. Ei nu puteau să decidă pentru el. Jucătorul trebuie tot timpul să fie în control. Juventus ar fi putut să-l vândă cu 200 de milioane la Real Madrid, aşa că Manchester United a economisit 100 de milioane de lire sterline", a explicat impresarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.