Comisia de Disciplină a FRF a decis, joi, că echipa FC Rapid, care a promovat în Liga I dar a intrat în procesul de faliment, îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de LPF, adică în Liga I şi în Cupa Ligii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:00LPF: ACS Poli Timişoara va juca în Liga I, în urma neînscrierii şi dizolvării FC Rapid

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, joi, că ACS Poli Timişoara va evolua în Liga I, ca urmare a neînscrierii şi dizolvării FC Rapid, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al LPF.

"Locul rămas vacant în sezonul 2016-2017 prin neînscrierea şi dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. este ocupat conform ROAF de ACS Poli Timişoara, care urmează a disputa primul joc oficial din cadrul acestei ediţii de campionat în ziua de sâmbătă, 30.07.2016, împotriva echipei FC Dinamo", se arată în comunicatul LPF.

UPDATE 18:48 - Avocat FC Rapid, Tudor Chiuariu: Decizia este favorabilă Rapidului, LPF trebuie să înscrie echipa în Liga I

Avocatul care a reprezentat FC Rapid la Comisia de Disciplină, Tudor Chiuariu, a declarat, joi, agenţiei News.ro, că decizia dată este favorabilă grupării giuleştene, care ar trebui să fie introdusă în Liga I de către LPF.

"Decizia Comisiei de Disciplină spune foarte clar că Rapidul are dreptul să participe în Liga I, asta a făcut obiectul judecăţii, dacă Rapid are dpretul de a participa. Şi asta a decis comisia, în favoarea Rapidului, nu cum am văzut că a apărut. După părerea mea, da, Rapid ar trebui să fie introdusă în Liga I de către LPF. Nu putea exista o decizie mai favorabilă Rapidului decât asta pe care o avem. Decizia este executorie din momentul pronunţării şi părţile pot face recurs, dar eu nu văd cine ar avea interes, pentru că ligii i s-a admis sesizarea iar soluţia este în favoarea Rapidului. L-am informat pe domnul Moraru asupra soluţiei, ceea ce a decis comisia", a declarat Chiuariu pentru News.ro.

Avocatul a precizat că a reprezentat la Comisia de Disciplină a FRF interesele creditorilor şi acţionarilor: "Noi am avut o dublă calitate, am fost împuterniciţi de domnul Căprăroiu, care fusese împuternicit de Comitetul Creditorilor în baza unui mandat dat de către lichidatorul judiciar şi am fost împuterniciţi de către trei dintre acţionarii clubului Rapid şi de către creditori. Comisia a luat în considerare susţinerile noastre numai din partea creditorilor şi acţionarilor, admiţând cererea noastră de intervenţie accesorie dar în interseul Rapidului. E o chestiune procedurală, nu a influenţat în niciun fel soluţia".

Comisia de Disciplină a FRF a decis, joi, că FC Rapid are dreptul de a juca în Liga I

"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul F.R.F., coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din R.O.A.F., constată că S.C. F.C. Rapid S.A. îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de L.P.F. În baza dispoziţiilor sentinţei civile nr. 4266/13.06.2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 46406/3/2012 şi ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunţării sentinţei civile de mai sus, S.C. F.C. Rapid S.A. îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia", se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

În comunicatul FRF se mai menţionează că s-au respins cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul FC Rapid de Valerii Moraru, Răzvan Alexandru Căprăroiu şi Paul-Vasile Ciobanu: "Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentanţi ai S.C. F.C. RAPID S.A. a domnilor avocaţi Tudor CHIUARIU, Valentin COCEAN şi Dan IDIŢĂ, invocată din oficiu de Comisia De Disciplină şi Etică a FRF. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul S.C. F.C. Rapid S.A. de către intervenienţii S.C. AZUGA WATERS S.R.L., MORARU Valerii, CAPRĂROIU Răzvan Alexandru şi CIOBANU Paul-Vasile. Admite sesizarea L.P.F. formulată prin Secretarul General, astfel cum a fost modificată şi restrânsă prin precizările reprezentantului convenţional în şedinţa din 27.07.2016".

Decizia Comisiei de Disciplină a FRF este executorie pe plan intern, cu drept de recurs în termen de două zile de la comunicarea hotărârii motivate.

Comisia de Disciplină a avut programată luni analizarea cazului FC Rapid, iar atunci a amânat luarea unei decizii pentru miercuri, când a rămas în pronunţare pentru joi.

Săptămâna trecută, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan, a anunţat că Liga a trimis la Comisia de Disciplină cazul echipei Rapid, care a obţinut sportiv dreptul de a participa în campionat şi licenţa din partea FRF. LPF a luat această decizie după ce lichidatorul judiciar al FC Rapid a solicitat înscrierea în Liga I în ciuda faptului că gruparea se află în faliment.

Decizia Comisiei de Disciplină poate fi atacată la Comisia de Recurs şi apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.