David Popovici, multiplu campion european şi mondial la nataţie, a donat copiilor bolnavi de cancer medalia de aur obţinută la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin. Demersul său vine în susţinerea programului #SperanţaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medalia de la Budapesta, din proba de 200 m liber, este primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

Medalia donată a fost topită şi este în curs de a lua forma a peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul, David Popovici dorind ca fiecare copil să câştige această bătălie pe viitor.

Drumul către victorie, donarea şi topirea medaliei, precum şi argumentele care au stat în spatele acestui gest sunt surprinse într-un video emoţionant realizat de Studio Diud, cu sprijinul asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

“Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranţa să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieţii, menţinerea sănătăţii. Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută aceşti copii, vă invit pe voi toţi să donaţi puţin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeţi-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o şansă mare de supravieţuire pentru aceşti copii”, a declarat David Popovici.

”În fiecare zi un copil din România este diagnosticat cu cancer. În fiecare zi o familie din România intră în bătălie cu această nemiloasă boală. Din păcate, nu putem lupta noi cu această boală, însă putem oferi puţin din timpul nostru pentru a face mai cunoscut programul #SperantaNuMoareDeCancer, un program gratuit de testare genetică lansat de MedLife pentru copiii recent diagnosticati cu cancer în vederea îmbunătăţirii succesului terapeutic. David este un exemplu pentru noi în atât de multe privinţe, iar lecţia generozităţii este încă ceva valoros din care avem de învăţat. Mulţumim, David, din inimă pentru gestul tău menit să aducă speranţă acolo unde este mai mare nevoie de ea! Mulţumim şi vouă, tuturor, pentru sprijinul acordat în a face cunoscut acest program. Împreună putem face diferenţa”, a declarat Ina Ilie, Director de Comunicare în cadrul MedLife Group.

#SperanţaNuMoareDeCancer este un program gratuit, susţinut integral cu fonduri proprii MedLife, în cadrul căruia pacienţii pediatrici recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere din lume pentru afecţiuni oncologice, care analizează mutaţiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obţinute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente şi terapii pentru fiecare pacient, în funcţie de profilul mutaţional al tumorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.