David Beckham va primi premiul preşedintelui UEFA în 2018, pentru remarcabila sa cariera şi eforturile umanitare, a anunţat forul european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Beckham este un adevărat star al generaţiei sale. Premiul recompensează realizările excepţionale, excelenţa profesională şi calităţile personale exemplare. El a fost un ambasador mondial pentru fotbal, promovând jocul şi valorile acestuia în toate cele patru colţuri ale planetei. Trebuie salutate şi eforturile sale umanitare, care au ajutat numeroşi copii din întreaga lume", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

David Beckham a disputat 762 de meciuri în carieră şi a înscris 130 de goluri. A câştigat şase titluri în Premier League, de două ori Cupa Angliei, Liga Campionilor cu Manchester United şi campionatul Spaniei cu Real Madrid.

După ce a evoluat la Los Angeles Galaxy şi AC Milan, el şi-a încheiat cariera la Paris Saint-Germain în 2013.

Beckham devine al treilea englez care primeşte acest premiu după Bobby Robson (2002) şi Bobby Charlton (2008).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.