Noul selecţioner Christoph Daum este de acord cu regula ca fiecare echipă din Liga I să aibă pe teren un jucător sub 21 de ani, precizând că principalele preocupări ale grupărilor ar trebui să fie descoperirea tinerilor jucători, promovarea şi integrarea lor, pentru că ei reprezintă atât viitorul fotbalului românesc, cât şi o soluţie economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este important să înţelegem ce stă în spatele acestei reguli, ce mesaj se transmite prin ea. Mesajul este: găsiţi talentele, promovaţi talentele şi integraţi talentele!' Dacă trebuie să faci o asemenea regulă sau antrenorii spun de la sine că pentru fiecare club românesc e o chestiune econmică importantă. Oameni buni, preocupaţi-vă de tinerii jucători, găsiţi-i, promovaţi-i şi integraţi-i! Haieţi să lucrăm cu regula asta un an-doi şi să vedem ce ne-a adus! Putem să spunem apoi că nu ne-a adus nimic şi să renunţăm la ea", a declarat Daum, la Dolce Sport.

Tehnicianul german a afirmat că nu se aştepta ca printre problemele cu care se va confrunta să fie şi unele din afara terenului, cum ar fi dezbaterile nesfârşite din fotbalul românesc.

"Credeam că trebuie să rezolv doar problemele de pe teren. Dar văd că trebuie să înţeleg probleme din afara terenului şi dezbaterile de aici, dar jucătorii şi antrenorii nu trebuie să fie interesaţi de aceste probleme. Pentru că fanii îşi doresc doar un singur lucru, să facem o muncă cinstită ca antrenor şi ca jucători. Nu îi interesează pe ei disputele care se poartă în fundal, ci vor să vadă o echipă naţională care luptă pentru fani. Visul meu este ca România să ajungă la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia", a spus el.

"Nu-mi pot imagina aşa ceva pentru că e o chestiune de mentalitate. Sper că asemenea lucruri nu vor apărea. Dacă se va întâmpla ceva neprevăzut, atunci vom vorbi cu jucătorul şi vom avea reacţia corespunzătoare", a afirmat Daum, când i s-a transmis că un "tricolor" - Denis Alibec - a fumat la vestiare la meciul cu Franţa de la Euro-2016.

Daum va colabora cu asistenţii Rudi Verkempinck şi cu Ionuţ Badea, ultimul fiind şi secundul lui Anghel Iordănescu, şi cu preparatorul fizic Christos Papadopoulos. Este posibilă angajarea unui al treilea asistent "dar nu e un 'must", spune noul selecţioner, dar este necesară cooptarea unui antrenor de portari. Daniel Isăilă, alt fost secund al lui Iordănescu, i-a transmis că nu mai doreşte să continue la echipa naţională, în timp ce Viorel Moldovan este deja antrenorul echipei franceze Auxerre.

Baza de la Mogoşoaia va fi restructurată, optimizată şi înnoită, a precizat Daum, după ce a vizitat-o.

"Ne găsim pe un nivel foarte înalt, schimbăm doar detalii, la cel mai înalt nivel european. Altfel, sunt mulţumit de terenuri. Jucătorii vor decide dacă stau în camere single sau duble. Avem o bucătărie extraordinară, am mâncat acolo, e la un nivel foarte ridicat. Spaţiile sunt curate şi bine întreţinute. Sunt chestiuni de natură cosmetică, optică de rezolvat, chestiuni care nu sunt atât de importante. Centrul de pregătire a tineretului (n.r. -de la Buftea) e excelent", a adăugat el.

Christoph Daum este de joi noul antrenor principal al naţionalei României, el semnând un contract valabil până în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.