Daniel Evans, locul 28 ATP, cel mai bine clasat tenismen britanic, a fost nevoit să renunţe la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evans, în vârstă de 31 de ani, a declarat că este "extrem de dezamăgit" de acaestă situaţie şi că a intrat în izolare, în conformitate cu reglementările guvernamentale.

Evans a declarat că nu poate să se antreneze corespunzător pentru a fi pregătit în vederea primelor sale jocuri olimpice.

"Vreau să doresc întregii echipe a Marii Britanii tot ce este mai bun pentru jocuri şi aştept cu nerăbdare să revin pe teren în viitorul apropiat", a scris el, pe reţelele de socializare.

Evans urma să concureze la Tokyo şi în proba de dublu masculin, în echipă cu Neal Skupski.

Aceasta este a doua mare pierdere a delegaţiei de tenis a Marii Britanie după ce şi Johanna Konta, locul 38 WTA, a renunţat la participare.

La 28 iunie, Konta, jucătoarea britanică cel mai bine clasată, a fost exclusă de la Wimbledon, înainte de începerea turneului, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus.

Ulterior, şi ea a fost testată pozitiv şi a făcut boala Covid-19.

Konta spune că a dezvoltat simptome şi nu a putut să se antreneze în ultimele două săptămâni şi jumătate, simţind, astfel, că nu va fi pregătită să concureze la Tokyo.

La JO, la simplu masculin, Marea Britanie va miza pe campionul olimpic de la Londra şi Rio de Janeiro, Andy Murray, locul 102 ATP. El va evolua şi la dublu, alături de Joe Salisbury.

La simplu feminin, Team GB o are pe Heather Watson, locul 69 WTA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.