Danemarca se opune participării ruşilor la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, chiar şi dacă sportivii respectivi ar concura sub drapel neutru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este poziţia oficială a Danemarcei că nu trebuie să cedăm în relaţia cu Rusia”, a declarat Jakob Engel-Schmidt, ministrul danez al Culturii. “Linia guvernului este clară. Rusia trebuie să fie interzisă din toate sporturile internaţionale atât timp cât continuă atacurile sale în Ucraina”, a adăugat ministrul.

Săptămâna trecută, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că sportivii din Rusia ar putea primi permisiunea de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacţionat cerându-i CIO să interzică participarea sportivilor ruşi. Joi, Polonia şi ţările baltice au făcut apel la forurile internaţionale să interzică participarea ruşilor şi belaruşilor.

În cazul participării sportivilor din Rusia şi Belarus, mai multe ţări ar putea boicota Jocurile Olimpice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.