Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Astra Giurgiu, din Liga I, este unul vital şi că nu se gândeşte la tragerea la sorţi a 16-imilor Ligii Europa, care are loc în aceeaşi zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Orice meci e foarte greu. Jucăm împotriva surprizei acestui început de campionat, cu atât mai greu va fi pentru noi acest meci. Sunt curios dacă vom reuşi să ne mobilizăm, pentru că iar vor fi multe schimbări şi va fi foarte greu pentru noi. Cei de la Astra s-au odihnit, altfel au pregătit meciul faţă de noi. Budescu tot timpul a fost un jucător special, e unul dintre cei mai buni din campionat şi este unul dintre motivele pentru care Astra e acum pe primul loc. Cred că la Astra secretul e clar că antrenorul a făcut ceva bine. E un antrenor foarte bun. Se demonstrează că sunt şi antrenori tineri în România foarte buni. Împreună cu Maftei au făcut o treabă foarte bună. E organizare, jucători cu mare experienţă, de mare valoare… A schimbat sistemul, a făcut ca ei să nu primească goluri, să joace foarte pragmatic şi să scoată maxim. Iar cu Budescu în echipă e posibil orice. Eu sunt cel mai conştient cât de greu e meciul cu Astra, după ce vii după o victorie cu Celtic care îţi ia energia. Mâine numai la tragere la sorţi nu mă gândesc. Capul meu numai la meci e…”, a spus Petrescu.

El a vorbit şi despre problemele pe care le are în lor şi despre revenirea lui George Ţucudean: “Traore nu mai poate să joace niciun meci sezonul ăsta, are o mică ruptură, cu care a jucat. Să vedem situaţia lui Boli şi a lui Omrani.  (…) Doi under 21 sunt deja mulţi pentru mine. (…)  Ţucudean va începe pregătirea cu noi, va merge în cantonament. Are contract cu CFR şi Doamne ajută să fie lângă noi, chiar dacă fără el ne-am descurcat minunat. Cred că cu el eram şi mai buni”.

Petrescu a menţionat că  trebuie să-I “trezească” pe jucători. “Eu trebuie să fac tot posibilul să-i motivez şi să-i trezesc pe jucători. DacĂ nu se trezesc, o să plângă.Sper să se gândească la fotbal. Îmi dau seama că sunt extenuaţi jucătorii, dar le spun: Voi v-aţi mai odihnit, eu nu. Meciul de mâine e vital pentru noi. Nu suntem la maxim la alergare, vârsta nu e cea mai bună. Cred că e loc de şi mai bine. Dacă aş sta încă un an cel puţin aici, cu jucătorii pe care îi vreau eu, o să alerge şi mai bine. Avem o medie de vârstă foarte înaintată, uşor, uşor trebuie să schimbăm ceva”.

Echipa CFR Cluj va întâlni Astra Giurgiu, luni, pe teren propriu, de la ora 20.00, în etapa a XXI-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.