Dan Ştefan Chiţu, fost campion naţional la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului naţional de motocros şi ulterior patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina şi membru al Comitetului Executiv al FRF, a încetat din viaţă, luni seară, la vârsta de 74 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit câmpinatv.ro, Chiţu s-a născut la 27 decembrie 1944 la Breaza şi a început motocrosul de performanţă la Clubul Poiana Câmpina, în anul 1962. Doi ani mai târziu, el a plecat la Steaua Bucureşti, unde a rămas până în anul 1975, când a revenit la Poiana Câmpina, îndeplinind şi funcţia de antrenor. A fost declarat cel mai bun sportiv al României la motocros în anii 1971, 1972 şi 1973. În palmaresul său se numără şapte titluri de campion naţional, cinci titluri de campion balcanic, a câştigat o etapă a Cupei Mondiale, Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona, în 1970, precum şi Cupa Prietenia, în 1971 şi 1973. Apoi, între anii 1982 şi 1989, a fost antrenor al lotului naţional al României.

După 1975 a început o carieră în bobul de performanţă, ca pilot. A fost campion naţional la bob două persoane şi vicecampion naţional la bob patru persoane. De asemenea, în 1978 a câştigat Trofeul Carpaţi, la bob două persoane, alături de Gheorghe Lixandru.

După 1991 a preluat echipa de fotbal FC Poiana Câmpina, pe care a patronat-o (sub diverse denumiri) până în anul 2008, atunci când, din motive financiare, clubul s-a desfiinţat. 

În calitate de preşedinte al clubului din Câmpina, Chiţu a făcut parte din Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, fiind un apropiat al fostului preşedinte al FRF Mircea Sandu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.