CS Universitatea Craiova şi FC Hermannstadt luptă, duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională pentru câştigarea Cupei României. CS Universitatea Craiova se află în faţa celui de-al şaptelea trofeu, iar FC Hermannstadt luptă pentru un prim titlu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 10 noiembrie 2017, Liga Profesionistă de Fotbal a considerat drept întemeiată solicitarea grupării CSU Craiova, înfiinţată în 2013, prin care cerea să i se recunoască rezultatele obţinute de Universitatea Craiova din 1948 şi până în anul 1991.

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a apreciat că CSU Craiova trebuie să fie înscrisă pe pagina web a instituţiei cu rezultatele obţinute până în 1991.

AFC Hermannstadt a devenit prima echipă de eşalon inferior care ajunge în finala Cupei României după o pauză de 36 de ani. În 1982, FC Baia Mare era învinsă de Dinamo cu 3-2. Între timp, AFC Hermannstadt a obţinut accederea în Liga I.

În semifinale, CSU Craiova a eliminat FC Botoşani, iar FC Hermannstadt a trecut de Gaz Metan Mediaş.

Ambasadorii din acest an ai finalei Cupei României sunt Viorel Hizo, din partea celor de la AFC Hermannstadt, şi Gheorghe Craioveanu, ca reprezentant al Clubului Sportiv U Craiova.

Cei doi vor prezenta publicului de pe Arena Naţională trofeul Cupei înaintea startului meciului.

Viorel Hizo este unul dintre numele importante din istoria fotbalului sibian. Acesta a evoluat timp de 10 ani la ASA Sibiu, iar în perioada 1991-1993 a fost antrenorul formaţiei Inter Sibiu, echipă cu care a cucerit Cupa Balcanilor în anul 1991.

Gheorghe Craioveanu a evoluat între 1991 şi 1995 la Universitatea Craiova, pentru care a evoluat în 129 de partide şi a marcat de 61 de ori. Craioveanu a câştigat de două ori titlul de golgheter al Ligii 1, în 1994 şi 1995, şi a cucerit trofeul Cupei României în 1993.

Arbitrul Marcel Bîrsan va conduce la centru finala Cupei României, Hermannstadt – CSU Craiova. Bîrsan va fi ajutat de asistenţii Adrian Radu Ghinguleac şi Ciprian Florin Danş

Arbitru de rezervă va fi Cătălin Popa, iar observatori George Ionescu şi Octavian Goga.

Meciul va începe la ora 21.00 şi va fi transmis de Digisport, Telekomsport şi Pro X.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.