Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au anunţat joi că, pe timpul competiţiei, serviciile de sănătate nu vor mai solicita starea civilă a femeilor care au nevoie de tratament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt pe probleme de sănătate al Comitetului de organizare al Cupei Mondiale, Youssef Al-Maslamani, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, la Doha, că, pe timpul Cupei Mondiale,  serviciile de sănătate qatareze nu vor mai întreba femeile care vor avea nevoie de tratament medical dacă sunt căsătorite sau nu. ”Oamenii nu vor fi întrebaţi dacă sunt căsătoriţi sau nu, sexul, naţionalitatea sau religia lor. Li se vor pune înrebări despre starea lor de sănătate şi nu despre situaţia lor personală”, a declarat Al-Maslamani.

Conform legislaţiei din Qatar, pentru întreţinerea de relaţii sexuale în afara căsătoriei, o femeie poate fi pasibilă de o pedeapsă cu până la şapte ani de închisoare.

Mai mult ambasade recomandă însă, în continuare, ca femeile însărcinate să posede un certificat de căsătorie în cazul călătoriei în Qatar, pentru eventualitatea că vor avea nevoie de îngrijiri medicale pe timpul rămânerii în această ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.