Ras Abu Aboud Stadium, de 40.000 de locuri, va fi prima arenă de fotbal demontabilă, transportabilă şi refolosibilă şi va găzdui meciuri din cadrul Cupei Mondiale din Qatar, din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stadionul, care va fi realizat până în 2020 din containere modificate şi din alte materiale refolosibile, va fi amplasat aproape de portul din Doha şi va ocupa o suprafaţă de 450.000 de metri pătraţi.

Elementele vor fi confecţionate în prealabil, transportate pe mare până la Doha şi asamblate ca un joc Lego.

După încheierea competiţiei mondiale, arena proiectată de cabinetul spaniol de arhitectură Fenwick Iribarren va putea fi demontată şi mutată în altă parte. Mai mult, din elementele Ras Abu Aboud Stadium se pot construi arene sportive şi culturale mai mici.

Potrivit FIFA, stadionul va necesita mai puţine materiale, va produce mai puţine deşeuri şi va avea o amprentă de carbon redusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.