Un militant pro-palestinian a întrerupt pentru scurt timp finala Cupei Mondiale de crichet în India, duminică, el reuşind să se strecoare pe teren şi să-l îmbrăţişeze pe superstarul indian Virat Kohli, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtând o mască în culorile steagului palestinian şi un tricou cu sloganul "Stop bombardării Palestinei", tânărul activist a intrat în fugă pe terenul giganticului stadion de 132.000 de locuri din Ahmedabad.

El a fost escortat în afara terenului de ofiţerii de securitate, iar meciul dintre India şi Australia a fost reluat rapid.

Războiul dintre Israel şi Hamas, declanşat de atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian la 7 octombrie, a intrat duminică în cea de-a 44-a zi. Potrivit ultimelor cifre ale guvernului Hamas, 12.300 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza de la începutul războiului, dintre care peste 5.000 de copii şi 3.300 de femei. Atacul Hamas s-a soldat cu 1.200 de morţi, majoritatea civili ucişi la 7 octombrie, potrivit autorităţilor israeliene.

India, care susţine de mult timp crearea unui stat palestinian independent, a condamnat atacurile Hamas şi a trimis în Egipt ajutoare pentru civilii palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.