Echipa FC Liverpool a câştigat Cupa Ligii Angliei, învingând, duminică, în finala de pe Wembley formaţia londoneză Chelsea, scor 1-0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurgen Klopp a fost nevoit să improvizeze mult la acest meci, într-un moment în care „cormoranii”  au nouă jucători accidentaţi. Liverpool nu s-a bazat nici pe egipteanul Salah, care nu a fost utilzat nici în meciul cu Luton Town.

Meciul de pe Wembley a fost echilibrat, ambele formaţii căutând golul. În minutul 24 Moises Caicedo (Chelsea) l-a accidentat pe Ryan Gravenberch, ar Klopp a fost nevoit să îl înlocuiască pe olandez cu Joe Gomez. Liverpool a avut o bară, în minutul 40, prin Cody Gakpo, din pasa lui Andy Robertson şi la pauză s-a intrat cu scor alb. În partea secundă, Andy Robertson a executat o lovitură liberă punându-i mingea perfect lui Virgil van Dijk, iar acesta a înscris cu o lovitură de cap. După verificarea VAR, golul a fost anulat pentru o poziţia de ofsaid la Wataru Endo. Londonezii au trimis şi ei în bară, prin Conor Gallagher, în minutul 76 şi partida a intrat în prelungiri. Liverpool a dat lovitura în minutul 118, când Virgil van Dijk a marcat la o lovitură liberă şi a adus trofeul echipei lui Jurgen Klopp.

Este pentru a zecea oară când FC Liverpool cucereşte acest trofeu, pe care l-a mai obţinut şi în 2022, tot după o finală împotriva lui Chelsea. Pentru londonezi a fost a zecea finală de Cupa Ligii disputată şi a cincea pierdută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.