Grupa B a Cupei Africii pe Naţiuni şi-a desemnat luni seara echipele calificate în optimi. Acestea sunt Republica Capului Verde şi Egipt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Egipt a jucat meciul decisiv chiar împotriva echipei din Republica Capului Verde, formaţie deja calificată în optimile Cupei Africii pe Naţiuni. Iar adversarii au deschis scorul în meciul de la Abidjan, prin Gilson Tavares, în minutul 45+1 al primei reprize. Managerul egiptenilor, Rui Vitoria, a schimbat la pauză şi l-a introdus în teren pe Mahmoud Trezeguet, iar jucătorul lui Trabzonspor a egalat în minutul 50. Al doilea gol al  „Faraonilor” a fost înscris de Mostafa Mohamed, în minutul 90+3, însă jucătorii din Capul Verde au egalat în al nouălea minut de prelungire, prin Bryan Silva Teixeira. S-a încheiat 2-2 şi cele două formaţii merg împreună în optimile de finală ale CAN.

În al doilea meci al grupei, Ghana – Mozambic, s-a înregistrat acelaşi scor, 2-2. Ghanezii conduceau cu 2-0 în minutul 70, prin dubla reuşită de Jordan Ayew în minutele 15 şi 70, însă au fost egalaţi în minutele de prelungire. Mozambicanii au înscris prin Geny Catamo în minutul 90+1 şi prin Reinildo Mandava în minutul 90+4, iar echipa lui Chris Hughton, Ghana, nu a mai avut puterea să revină şi să înscrie golul victoriei.

În clasamentul grupei B, Republica Capului Verde a ocupat primul loc (7 puncte), Egipt a fost a doua (cu trei puncte), Ghana s-a clasat pe 3 (cu două puncte), iar Mozambic – tot cu două puncte, a fost a patra.

Până luni seara, în optimile Cupei Africii pe Naţiuni sunt calificate Nigeria, Republica Capului Verde, Egipt şi Guineea Ecuatorială, echipă care are ca titulari doi jucători ce evoluează în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.