Procesul de vânzare a clubului Chelsea a devenit foarte dificil după ce autorităţile britanice au îngheţat toate activele patronului Roman Abramovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei engleze, există totuşi posibilitatea ca o tranzacţie să fie realizată, dar doar dacă oligarhul rus va ceda controlul vânzării guvernului britanic. 

Telegraph notează că potenţialii cumpărători nu au fost descurajaţi de faptul că Abramovici are activele îngheţate şi ar putea încă progresa în negocierile lor. Cu toate acestea, destinaţia oricăror fonduri generate din vânzare ar urma să fie stabilită de guvern.

De asemenea, clubului Chelsea i-ar putea fi oferită o dispensă specială, dacă guvernul consideră că afacerea este în interesul clubului şi nu al lui Abramovici.

În declaraţia în care confirma că vrea să vândă gigantul din Premier League, Abramovici a susţinut că o parte din banii obţinuţi vor merge către o fundaţie de caritate în beneficiul victimelor războiului din Ucraina.

"Nu a fost niciodată vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru joc şi club. În plus, am instruit echipa mea să înfiinţeze o fundaţie caritabilă, în conturile căreia vor fi donate toate veniturile nete din vânzare. Fundaţia va fi în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina. Aceasta include furnizarea de fonduri pentru nevoile urgente şi imediate ale victimelor, precum şi sprijinirea activităţii de recuperare pe termen lung”, preciza el.

Marea Britanie l-a adăugat, joi, pe oligarhul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, pe lista de persoanelor sancţionate, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Noile sancţiuni îi vor îngheţa activele şi îi vor interzice "tranzacţiile cu persoane fizice şi companii din Regatul Unit”, a precizat, joi, Biroul pentru Externe, Commonwealth şi Dezvoltare al Marii Britanii într-un comunicat. De asemenea, miliardarul se va confrunta cu o interdicţie de călătorie care îi va interzice intrarea în Marea Britanie.

Sancţiunile afectează şi gruparea Chelsea. Clubului urmează să i se elibereze o "licenţă specială", care îi va permite echipei să joace partidele, "personalul să fie plătit şi deţinătorii de bilete existenţi să participe la meciuri”, potrivit secretarului de stat al Regatului Unit pentru Digital, Cultură, Media şi Sport, Nadine Dorries.

Măsurile prevăd că gruparea nu va mai avea voie să vândă bilete şi produse ale clubului şi numai deţinătorii de abonamente şi/sau bilete deja vândute vor putea participa la meciuri.

Noile restricţii au fost implementate cel puţin pentru perioada 10 martie - 31 mai, pentru ca autorităţile să se asigure că Abramovici nu poate profita de proprietatea sa asupra clubului.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Abramovici a anunţat, luna aceasta, că intenţionează să vândă Chelsea FC, deoarece este "în interesul clubului, al fanilor, al angajaţilor, al sponsorilor şi partenerilor clubului”.

Potrivit presei britanice, o primă ofertă înaintată de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss i-a fost făcută, marţi seară, lui Roman Abramovici, proprietar al clubului, din 2003.

Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers din MLB, a mai încercat să achiziţioneze clubul londonez în urmă cu doi ani, oferind atunci 2,2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,6 miliarde de euro). Daily Telegraph scrie că omul de afaceri american şi-a transmis noua ofertă prin intermediul băncii de investiţii Raine, cu sediul la New York.

Hansjorg Wyss (86 de ani), fondatorul companiei care produce dispozitive medicale Synthes, a declarat, săptămâna trecută, pentru ziarul elveţian Blick că a fost abordat să cumpere Chelsea.

Potrivit mirror.co.uk, ar exista cel puţin zece oferte de cumpărare a grupării pe care Abramovici a scos-o la vânzare după ce Rusia a invadat Ucraina.

Oligarhul rus ar fi dorit să obţină trei miliarde de lire sterline (3,6 miliarde de euro) din vânzarea clubului pe care l-a cumpărat în 2003 cu 140 de milioane de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.