Echipa de baschet masculin CSM Oradea este prima finalistă a Ligii Naţionale, după ce a învins luni, în deplasare, formaţia BCMU Piteşti, în a treia partidă din cinci programate în semifinalele competiţiei. U BT Cluj a pierdut meciul 3 în cealaltă semifinală, cu CSO Voluntari, şi are 2-1 la general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSM Oradea s-a impus cu scorul de 81-79 (34-31), iar U BT Cluj a fost învinsă cu 100-95 (44-44).

Astfel, CSM Oradea are 3-0 la general şi se califică în finala Ligii Naţionale. CSM Oradea a câştigat anterior, pe teren propriu, cu 78-54 şi 79-59.

În cealaltă semifinală, U BT Cluj are 2-1 la general şi miercuri va juca partida 4, după ce s-a impus în primele dispute cu 88-83 şi 89-67. Meciul 5, dacă va fi nevoie, se va juca în 5 iunie, pe terenul U BT Cluj.

Finala Ligii Naţionale se joacă între CSM Oradea şi învingătoarea din cealaltă semifinală, tot în cinci partide, la datele  9 şi 11 iunie, 15 şi 17 iunie, respectiv 20 iunie.

Pentru medalia de bronz vor juca BCMU Piteşti şi învinsa din cealaltă semifinală, în sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, în 9, 12 şi 15 iunie.

În sezonul anterior, titlul naţional nu a fost decernat din motive pandemice, după ”îngheţarea” campionatului, iar la acel moment lider era U BT Cluj.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.