Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti, care a cucerit în premieră, duminică seară, Liga Campionilor, va sosi în ţară luni, la ora 12.15, şi va fi primită la Salonul oficial al Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă”, urmând a fi întâmpinată şi de primarul general al Capitalei, Răzvan Sava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul CSM Bucureşti a anunţat, duminică seară, după ce echipa de handbal feminin a cucerit Liga Campionilor, la Turneul Final Four de la Budapesta, că delegaţia va sosi, luni, la ora 12.15.

”Campioanele Europei sosesc luni, ora 12.15, la Bucureşti. Handbalistele vor fi primite la Salonul oficial al Aeroportului International Henri Coandă. Delegaţia va fi întâmpinată de primarul general al Capitalei, Răzvan Sava. Handbalistele de la CSMB vor prezenta trofeul Ligii Campionilor şi luni seară, la meciul din semifinalele Ligii Naţionale masculine, dintre CSM Bucureşti şi Potaissa Turda, găzduit de Sala Rapid, de la ora 17.15”, se arată în comunicatul CSM Bucureşti.

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a cucerit, duminică, la Budapesta, Liga Campionilor, după ce a învins în finala Turneului Final Four formaţia ungară Gyor ETO, după prelungiri şi aruncări de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), iar echipa din Capitală readuce trofeul în România după 52 de ani.

Handbalista Isabelle Gullden a câştigat titlul de golgeteră a Ligii Campionilor, cu 108 goluri, din care 15 le-a marcat, duminică seară, în finala competiţiei pentru CSM. Jelena Grubisici a fost declarată cel mai bun portar, în timp ce din lotul CSM o altă jucătoare – Cristina Vărzaru – este foarte fericită, după ce a cucerit pentru a patra oară Liga Campionilor, dar în premieră cu o echipă din România. Anterior, Vărzaru avea trei trofee cu Viborg HK.

Gyor a jucat alte cinci finale de Liga Campionilor şi a cucerit de două ori trofeul, în 2013 şi 2014.

La rândul său, CSM Bucureşti a jucat prima finală din istoria sa, fiind la prima participare în competiţie, iar la Turneul Final Four de la Budapesta era cotată cu a patra şansă la trofeu. Liga Campionilor a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni, Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964. Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi ultima Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 2010.

În urmă cu şase ani, la Viborg HK, echipa care a învins Oltchim în finală, evolua şi extrema dreapta Cristina Vărzaru, care se află acum în lotul CSM Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.