CSA Steaua a anunţat, marţi, că a solicitat printr-o adresă către Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti recunoaşterea ca echipă câştigătoare a sezonului 2019-2020 al Ligii a 4-a şi desemnarea pentru a ocupa poziţia municipiului Bucureşti la miniturneul de baraj organizat de FRF pentru promovarea în Liga 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit clubului sportive, în solicitarea formulată către AMFB, Florin Talpan a adus următoarele argumente:

“Steaua Bucureşti a câştigat toate partidele disputate în acest sezon al Ligii a 4 -a, strângând maximul de puncte şi poziţionându-se pe primul loc în clasament, la o distanţă de 7 puncte de ocupanta locului 2, FC Rapid 1923 2, echipă pe care am învins-o în întâlnirea directă cu scorul de 4-0.

AMFB trebuie să oprească campionatul Ligii a 4-a şi să desemneze Steaua Bucureşti drept câştigătoarea sa, având în vedere pericolul pandemiei Covid 19.

Cazuri în care s-a procedat la fel: Liga 4 din Suceava a fost oprită de AJF Suceava, iar echipa de pe locul 1 a fost declarată câştigătoare. În Liga a 3-a, FRF i-a acordat echipei Aerostar Bacău titlul de campioană a seriei sale, promovând-o automat în Liga 2. Aerostar Bacău ocupa prima poziţie, la o distanţă de 7 puncte de locul 2.

Caz asemănător a fost şi la Craiova, unde FC U 1948 SA a fost promovată direct în Liga 2, doar datorită faptului că ocupa prima poziţie în clasament, la 13 puncte distanţă de locul 2”.

”Campionatul Franţei a fost oprit, al Olandei şi Belgiei de asemenea, Liga a 3-a a fost îngheţată. Nu văd de ce trebuie să punem sănătatea jucătorilor în pericol. Pentru a proteja sănătatea sportivilor şi antrenorilor participarea în campionatul Ligii a patra, AMFB şi preşedintele Marian Lumînare trebuie să ia măsuri care să aibă în vedere prevenirea infecţiei cu virusul Covid 19, în primul rând, şi abia apoi, asigurarea finalizării sezonului Ligii a patra. Steaua Bucureşti trebuie desemnată căştigătoarea acestui sezon care trebuie încheiat, pentru că este lider autoritar fără niciun punct pierdut în acest campionat”, a declarat Talpan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.