Handbalista Cristina Neagu, la fel ca şi alţi oficiali ai FR Handbal, au negat informaţiile din presă, conform cărora sportiva i-a cerut unei jucătoare din Muntenegru să se dea la o parte la meciul direct pentru calificarea la JO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit gsp.ro, care citează presa muntenegreană, Jovanka Radicevic (32 de ani), extrema dreaptă a naţionalei din Muntenegru, fostă colegă cu Neagu la CSM Bucureşti, susţine că românca i-ar fi cerut, în ultimele minute ale meciului, să rateze atunci când are mingea, pentru ca România să mai marcheze două goluri.

La scurt timp, Radicevici a reacţionat la articolele din presă, publicând un mesaj pe pagina sa de Facebook: "Dragii mei prieteni şi fani. Am încercat întotdeauna să fiu un exemplu de sportivitate. Ştiu foarte bine că şi Cristina Neagu este la fel ca mine. Astăzi, jurnaliştii au încercat să facă un scandal din nimic. Mi-au pus în gură vorbe pe care nu le-am rostit niciodată. Suntem şi vom fi prietene. Niciun jurnalist nu poate să strice asta”.

A reacţionat şi FRH, dar şi căpitanul Cristina Neagu,

"Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile şi înfrângerile se succed şi doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâţia ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoaşteţi deja şi ştiţi că mă feresc de polemici şi îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă şi chiar sacrificii. De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întamplat şi la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc şi respect sportul pe care îl practic şi cred că fair play-ul mă defineşte. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat.", a spus Neagu.

"Este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta. Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiţie între profesionişti de cea mai înaltă clasă. Cristina şi-a pus de multe ori în pericol chiar şi sănătatea, mereu pentru acelaşi vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste. Perpetuarea unei informaţii neverificate îi afectează grav imaginea şi rugăm toate instituţiile media care au preluat această informaţie să îşi ceară scuze public faţă de singura sportivă care a fost numită de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii", a declarat, la rândul lui, preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu.

Cristina Vărzaru, secretar general FRH, este convinsă că informaţiile publicate de presa din Muntenegru nu sunt adevărate: “Am jucat lângă Cristina şi am împărţit aceeaşi cameră la echipa naţională. Nu pot pune semnul egalităţii între ea şi nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist sută la sută, de muncă şi respect pentru handbal şi tot ceea ce ţine de fenomen. M-a inspirat şi m-a motivat şi atunci, continuă să o facă şi acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să ştiu că aşa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor şi a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că şi Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!”

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Podgorica, reprezentativa Muntenegrului, scor 28-25 (15-15), în grupa 3 a turneului preolimpic, însă a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la golaveraj.

Tricolorele au înregistrat doar un eşec la turneul de la Podgorica, 24-29 cu Norvegia, şi au învins Muntenegu, dar ratează Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde vor ajunge adversarele lor din această grupă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.