Cristiano Ronaldo nu mai suportă Arabia Saudită şi vrea să părăsească clubul saudit Al Nassr. Nu au trecut nici cinci luni de când a ajuns la clubul din Arabia Saudită cu un contract pe două sezoane şi jumătate şi un contract istoric de 200 de milioane de euro pentru fiecare dintre sezoan, scrie Mundo Deportivo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dar în acest timp, portughezul a devenit conştient de realitatea clubului saudit şi mai ales de situaţia din această ţară unde infrastructura este departe de societatea modernă. De aceea, anturajul său apropiat începe să declare public această situaţie cu obiectivul clar de a putea pleca şi de a se întoarce în Europa sau de a căuta alte pieţe.

Şaptesprezece meciuri a disputat portughezul de la sosirea sa în ţara saudită. Paisprezece dintre ele în Ligă, două în Cupa Regelui Arabiei Saudite şi încă una în Supercupă. Mai mult de 1400 de minute în care portughezul a marcat treisprezece goluri.

În cazul în care Cristiano Ronaldo decide să plece fără un motiv întemeiat, el ar trebui să despăgubească clubul pentru cei doi ani rămaşi din contract, în conformitate cu Regulamentul FIFA privind statutul de transfer al jucătorilor. Mai exact, articolul 17 privind rezilierea fără motiv întemeiat arată clar că "În toate cazurile, partea care reziliază contractul este obligată să plătească o compensaţie".

Indemnizaţia se calculează ţinând cont de legislaţia naţională, de caracteristicile sportului şi de alte criterii obiective. Aceste criterii ar trebui să includă, în special, "remuneraţia şi alte beneficii datorate jucătorului în temeiul contractului existent sau al noului contract, durata contractuală rămasă, până la maximum cinci ani, onorariile şi cheltuielile plătite de fostul club (amortizate pe durata contractului), precum şi chestiunea dacă rezilierea contractului are loc în cadrul unei perioade protejate".

Pe lângă obligaţia de a plăti despăgubiri, regulamentul prevede sancţiuni sportive care pot fi impuse unui jucător care reziliază un contract în timpul perioadei protejate. Acesta este cazul jucătorului portughez care, având în vedere vârsta sa, în prezent 37 de ani, mai are doi ani până la semnarea noului contract. Sancţiunea va consta într-o restricţie de patru luni privind eligibilitatea sa de a juca în orice meci oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.