Directorul general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, a anunţat, vineri, că în cazul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da câştig de cauză FCSB în privinţa câştigării titlului de campioană, gruparea constănţeană va cere daune morale şi materiale într-un proces civil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Suntem deranjaţi de ceea ce se întâmplă, nu putem fi altfel. De modul în care se tratează subiectul de către unele instituţii. Liga a găsit această formulă de a supune aprobării omologarea rezultatelor, pentru prima dată, spre deosebire de anii trecuţi, când lucrul ăsta se făcea după terminarea campionatului. Am făcut o adresă ligii dar nu am primit niciun răspuns. Cu siguranţă dacă se va ajunge la TAS, noi fiind parte vizată, vom cere dreptul de a interveni în acest proces. Şi dacă lucrurile vor merge mai departe şi va fi o decizie care ne va dezavantaja, vom reveni în civil în ţară şi vom chema în instanţă pentru daune morale, materiale, instituţiile care credem noi că ne-au dezavantajat. S-a ajuns mult prea departe”, a declarat Bivolaru la Digi Sport.

Oficialul grupării FC Viitorul este încrezător în ceea ce priveşte decizia TAS, afirmând că echipa lui Gheorgeh Hagi a câştigat campionatul pe teren: “Eu am fost la TAS, oamenii sunt de bună credinţă, dar e vorba despre interpretarea unui text, interpretare care poate fi oricum. Mergând pe practica de până acum, pe faptul că am început campionatul cu nişte reguli şi noi am câştigat campionatul pe teren, considerăm că nu are are ce să ni se întâmple. Asta nu înseamnă că nu ne rezervăm dreptul să ne apărăm şi ulterior, dacă suntem nemulţumiţi de soluţie, să mergem mai departe”.

Oficialii clubului FC Viitorul au emis un comunicat de presă vineri pe site-ul oficial în care critică decizia LPF de a transmite spre aprobare Comitetului Executiv al FRF clasamentul play-off-ului fără să aştepte terminarea campionatului.

Formaţia FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României. FCSB a învins CSU Craiova cu 3-0 şi a terminat la egalitate de puncte cu FC Viitorul, 44. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României. Şi înainte şi după acest meci, patronul bucureştenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.