Pivotul naţionalei de handbal feminin a României, Crina Pintea, a declarat, vineri seară, pentru TVR, după eliminarea în semifinale de către Rusia, că ”acestea au fost şansele astăzi” şi că s-a simţit lipsa Cristinei Neagu foarte mult, pentru că ”până acum, totul a fost în jurul ei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am reuşit astăzi, îmi pare foarte rău. Am fost atât de aproape, din păcate astea au fost şansele astăzi. Îmi doresc să ne odihnim. S-a simţit lipsa Cristinei Neagu foarte mult, până acum totul a fost în jurul ei. A fost cu sufletul alături de noi, am încercat să jucăm pentru noi, dar şi pentru, nu a ieşit”, a declarat Crina Pintea, pentru TVR.

La rândul său, antrenorul Ambros Martin a spus în conferinţa de presă că echipa a dat totul, dar ”Rusia a fost mai bună”, iar România nu a putut mai mult astăzi.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Paris, de campioana olimpică Rusia, scor 28-22 (16-15), în semifinalele CE, şi va juca pentru medalia de bronz.

Din tribune, echipa României a fost încurajată şi de căpitanul ei, Cristina Neagu, diagnosticată cu ruptură de ligament anterior încrucişat, după accidentarea din meciul cu Ungaria, în urma faultului unei adversare.  Neagu, complet echipată în negru, s-a manifestat de-a lungul întregului meci şi s-a bucurat maxim la fiecare reuşită a coechipierelor. Entuziasmul ei însă, nu a fost de ajuns, pentru că România, după o primă repriză curajoasă a cedat disputa cu campioana olimpică.

Jucătoarele României au recompensat-o cu aplauze la final, dar şi cu mesajul ”Pentru Cris!”, inscripţionat pe tricouri albe purtate pe sub cele oficiale de joc şi pe care le-au arătat în faţa tribunei unde stătea căpitanul naţionalei.

În urma rezultului, tricolorele vor juca pentru medalia de bronz duminică, de la ora 15.00, cu învinsa din a doua semifinală, dintre campioana mondială Franţa şi Olanda, meci programat în această seară, de la ora 22.00. Finala CE va avea loc tot duminică, de la ora 18.30, între Rusia şi câştigătoarea celei de-a doua semifinale.

Tot vineri, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, deţinătoarea trofeului, Norvegia, a învins Suedia, cu 38-29 (22-14).

Echipa României s-a calificat în semifinale după clasarea pe locul 2 în grupa a II-a.

Obiectivul echipei României la CE2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6, fiind deja atins. Tricolorele şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia), fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.