Pivotul naţionalei de handbal feminin a României, Crina Pintea, a declarat la finalul partidelor din grupa A, cu o înfrângere în faţa Franţei (17-26), dar şi la aflarea adversarei din optimi, Cehia, că adversara a progresat foarte mult în ultimii ani şi va fi un meci greu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne-a menajat Ambros Martin (pe jucătoarele de bază - n.r). Am pierdut azi, dar suntem pe primul loc şi asta e important. Despre adversara din optimi, am jucat şi anul trecut cu Cehia, a fost destul de greu, am câştigat la două goluri. O să fie o partidă grea, au un centru bun, o extremă stânga bună, e colegă cu mine, dar trebuie să ne gândim la noi. Cehia a progresat mult în ultimii ani şi nu va fi uşor”, a declarat Crina Pintea, la Telekom Sport.

La rândul său, antrenorul Ambros Martin a spus că grupa nu a fost uşoară, dar e important că a fost câştigată de România.

”Am fost cât de cât aproape ca valoare, am câştigat repriza a doua, dar imporant e că am câştigat grupa. Echipa a luptat mult, în general sunt mulţumit de acest meci, dar mai ales de celelalte meciuri din grupă. Înaintea startului ne-am gândit că putem învinge pe orice şi putem pierde cu oricine, şi cam aşa a fost. Finalurile s-au decis pt noi”.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Trier, de reprezentativa Franţei, cu scorul de 26-17 (17-7). Ambros Martin a menajat jucătoarele de bază, echipa fiind la adăpostul celor patru victorii anterioare, cu care încheie grupa A pe primul loc, iar în optimi va întâlni echipa Cehiei (locul 4 în grupa B).

În pofida eşecului, tricolorele încheie grupa A pe primul loc (8 puncte), iar Franţa adună 7 puncte.

În primul meci al zilei din grupa A, Angola – Paraguay, scor 32-28 (16-17). Ultima dispută este cea dintre Spania – Slovenia, rezultatul urmând a stabili clasările pe locurile 2-4 în grupa A.

În optimile de finală, fază în care s-a calificat încă de marţi seară, România va întâlni echipa Cehiei, care a pierdut, tot vineri, cu Ungaria, scor 29-30 (14-17), şi s-a clasat pe locul 4 în grupa B. Meciul va avea loc în 10 sau 11 decembrie, în funcţie de programul stabilit de IHF, la Leipzig.

Vineri au loc meciuri în toate cele patru grupe, fiind ultima etapă din această fază.

Rezultatele complete ale României în grupa A sunt: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, cu ”împerecheri” din grupele A-B şi C-D, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.