Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat, joi, după ce unii conducători de cluburi intenţionează să nu lase fotbaliştii la echipa naţională care va participa la JO de la Tokyo, că ar fi o onoare pentru preşedinţii de cluburi din România să aibă jucători medaliaţi olimpic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să recunoaştem că suntem în cea mai accesibilă grupă, nu ne puteam dori mai mult. Am vorbit cu preşedintele Burleanu şi l-am felicitat pentru această tragere la sorţi. Şansele sunt în favoarea noastră, depinde cum le materializăm printr-o calificare din grupe şi după aceea depinde de forma pe care sportivii o vor avea la Tokyo. Preşedintele Burleanu mi-a spus că va lua legătura cu aceşti conducători din fotbal. Eu cred că aşa cum Neymar sau alţi jucători exponenţiali găsesc timp şi îşi doresc să ajungă la Jocurile Olimpice, este o onoare şi pentru conducătorii de fotbal din România să aibă sportivi care au posibilitatea să câştige o medalie la Jocurile Olimpice pentru România şi pentru clubul pe care îl reprezintă. Până la urmă, le va creşte cota exponenţial", a declarat Covaliu, la Izvorani, unde a avut loc Adunarea Generală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Covaliu a spus că estimările pentru ediţia JO din această vară sunt de 4-6 medalii.

"Eu sunt foarte bucuros că că toţi sportivii cu potenţial de medaliei se regăsesc în programul Samurai pe care l-am început încă din 2017, la începutul acestei campanii de calificare. Olimpiada va fi o competiţie deschisă oricărui rezultat, în aceste condiţii. Vom avea surprize plăcute, dar putem să avem şi unele neplăcute, important este să mergem pregătiţi, să ştim foarte bine regulile, să fim în stare să le respectăm. Sportivii noştri sunt într-un proces de pregătire foarte riguros cu privire la cunoaşterea regulilor şi respectarea lor, pentru că toate aceste reguli pot face diferenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Şansele la medalii? Scenariile le cunoaşteţi, cel mai optimist oferit de comisia tehnică este de 4-6 medalii. Eu personal cred că vom depăşi acest scenariu, îmi doresc să câştigăm mai multe medalii, dar este greu de dat un pronostic", a precizat el.

Preşedintele COSR a afirmat că gimnasta Larisa Iordache se simte mai bine după ce a avut probleme de sănătate, la Basel, unde a obţinut calificarea la JO de la Tokyo.

"Este o calificare mai mult decât muncită, cu sacrificii. Ea a concurat cu foarte mari dureri, probabil accentuate şi de emoţia şi de presiunea momentului. Important este că Larisa a demonstrat că este o campioană, un sportiv de valoare şi noi suntem onoraţi şi mândri să o avem pe Larisa Iordache în Team România. Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică şi mi-a transmis faptul că după competiţie a fost dusă la spital şi azi era mai bine. Sperăm să poată concura şi la următoarele competiţii, poate şi la individual compus şi chiar să câştige o medalie'', a declarat Covaliu.

El a mai spus că respectă decizia handbalistei Cristina Neagu de a se retrage temporar de la echipa naţională.

"Respectăm această decizie a Cristinei Neagu şi probabil că este un moment al adevărului pentru echipa naţională feminină de handbal, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice. Sigur, acest rezultat de calificare la Campionatul Mondial este extraordinar şi eu sper că fetele, o generaţie tânără, valoroasă, vor reuşi să creeze acel spirit care să găsească echipa României într-o poziţie mult mai bună atunci când Cristina Neagu va reveni", a adăugat el.

În cadrul evenimentului de la Izvorani, atleta Maricica Puică, dublă campioană olimpică, a primit Colanul de Aur din partea COSR, cea mai înaltă distincţie a forului olimpic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.