Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Mihai Covaliu şi Adrian Dupu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM), au semnat, marţi,, la Casa Olimpică, un Protocol de colaborare, în cadrul căruia sportul va avea rolul de promovare a identităţii naţionale româneşti şi va fi un element esenţial în cultivarea valorilor comune, a dialogului şi în eliminarea barierelor culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele COSR a reamintit legătura strânsă deja existentă între forurile olimpice din România şi Republica Moldova. ”Colaborarea pe care o avem cu colegii şi fraţii noştri din Republica Moldova, de la Comitetul Olimpic din Moldova, cu preşedintele Nicolae Juravschi şi toţi colegii noştri de acolo este binecunoscută”, a spus Mihai Covaliu
 
”Sunt deja de notorietate proiectele de pregătire sportivă, stagiile de pregătire comună de la Complexul Olimpic din Izvorani de la lupte, judo, scrimă, nataţie, precum şi faptul că la ceremonia de deschidere din 2018, de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, cu sprijinul Peak, partenerul nostru pentru echipament sportiv, cele două delegaţii ale României şi Republicii Moldova au defilat cu acelaşi echipament, diferite fiind doar însemnele fiecărei ţării.
 
O dată cu acest parteneriat vom colabora şi pe mai multe proiecte foarte frumoase ale Academiei Olimpice Române, toate cuprinse în Ghidul Olimpic abia ieşit din tipar, acum la final de an. Pe lângă proiectele pentru copii ”Un condei numit fair play”, ”Jocurile olimpice în imaginaţia copiilor”, ”Cine ştie olimpism câşigă”, în Ghid se regăsesc rezultatele sportivilor români care au cucerit medalii olimpice la toate competiţiile care se desfăşoară sub egida celor cinci cercuri olimpe. De asemenea, avem de oferit Magazinul Olimpic, ajuns la cel de-al 7-lea număr, o lucrare de foarte bună calitate, în care se gasesc cele mai noi ştiri olimpice şi informaţii despre Mişcarea Olimpică din România, personalităţile sportului românesc, participarea sportivilor români la viitoarele competiţii olimpice şi multe alte. Avem un material bogat pe care-l vom prezenta copiilor şi tinerilor din Republica Moldova în urma unor actiuni pe care le vom stabili de comun acord”, a declarat preşedintele COSR.
 
Adrian Dupu a subliniat că: “Deşi avem atâtea lucruri care ne unesc – trecutul comun, limba, cultura, tradiţiile, există din păcate destui care încearcă să ne dezbine. De aceea dorim să cultivăm şi să dezvoltăm relaţiile dintre cele două ţări şi să promovăm tot ce ne uneşte.
”Îmi doresc ca această cooperare instituţională dintre DRRM şi COSR să conducă la o mai bună promovare a sportului în rândul tinerilor atât din România, cât şi din Republica Moldova, pentru că sportul a fost mereu un domeniu care uneşte şi leagă prietenii”.
 
La finalul întrevederii, preşedintele COSR le-a oferit noilor colaboratori câte 100 de exemplare din publicaţiile COSR Ghidul Olimpic şi Magazin Olimpic.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.