Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, şi Oţelul Galaţi vor juca, miercuri, de la ora 20.30, la Sibiu, în finala Cupei României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parcursul echipei Corvinul până în finală

După ce a dominat şi învins trei formaţii de prim eşalon, Corvinul joacă în ultimul act deşi este o nou-promovată în L2!

Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroşani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiţie în campionat.

Corvinul a câştigat grupa ei şi a bifat şi prima victimă de prim eşalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgovişte, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câştigarea grupei s-a consfinţit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3).

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Din sferturile de finală, deja băieţii lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deşi egalaţi, ardelenii au avut forţa să se desprindă.

Parcursul echipei Oţelul până în finală

 

 

Oţelul joacă iar finala Cupei după ce în 2004 ajungea în premieră în această fază a competiţiei.

După un 3-1 de încălzire la FC Bacău din Liga 3, meci cu trei penalty-uri, dintre care două pentru oaspeţi!, Oţelul lui Dorinel Munteanu s-a calificat în faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024.

Un program deloc uşor, dar parcurs cu brio de ambiţioasa formaţie nou-promovată în L1: după 4-1 la SCM Zalău (L3), Oţelul a remizat acasă cu FCSB printr-un gol marcat în prelungiri, apoi în deplasare Dinamo, 3-3 la capătul unui meci în care au condus cu 3-1.

În sferturile de finală, reuşita lui Lameira din reprizele de prelungiri a însemnat eliminarea Universităţii Craiova pe terenul ei, 0-1. Semifinalele au fost depăşite după un 2-1 cu U Cluj, acasă, autogolul lui Chipciu din prelungiri împingând gălăţenii spre marea finală.

Cea mai mare performanţă a gălăţenilor în Cupa României datează de acum 20 de ani când, în sezonul 2003/2004 au ajuns în finală! Pe stadionul Cotroceni din Capitală, Oţelul pierdea însă, 0-2 cu Dinamo Bucureşti, goluri marcate după pauză de Vlad Munteanu şi Claudiu Niculescu.

Finala Cupei României Betano, ediţia 2023-2024, Corvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi, va fi arbitrată de o brigadă care îl va avea la centru pe Marcel Bîrsan.

Acesta îi va avea alături pe asistenţii Vladimir Urzică, aflat la ultimul său meci din carieră, şi Imre Bucsi, şi pe al patrulea oficial Florin Andrei. În camera VAR se vor afla Rareş Vidican şi Szablocs Kovacs.

Observator din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor va fi Nicolae Grigorescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.