Fostul preşedinte al Federaţiei Panameze de Fotbal, Ariel Alvarado, deja suspendat pe viaţă de către FIFA în urma scandalului mondial "Fifagate", a fost condamnat la 12 ani de închisoare în ţara sa pentru corupţie, a anunţat Parchetul, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ariel Alvarado, în vârstă de 64 de ani, preşedinte al Fepafut între 2000 şi 2010, a fost acuzat de justiţia panameză că a luat mită în valoare totală de 230.000 de dolari (aproximativ 214.000 de euro) în legătură cu vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor de calificare la Cupa Mondială din 2010 şi 2014 din Panama.

La finalul procesului său, tribunalul anticorupţie "l-a condamnat la 144 de luni de închisoare [...] pentru infracţiuni financiare, sub forma unor acte de corupţie în sfera privată şi spălare de bani", a precizat parchetul într-un comunicat. Potrivit aceleiaşi surse, sentinţa a fost pronunţată la 28 august, dar nu fusese făcută publică până atunci.

Interzis deja pe viaţă de FIFA din 2019

Ariel Alvarado, care este de asemenea fost membru al Comitetului Executiv al Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi Caraibe (Concacaf), a primit de asemenea o interdicţie de 12 ani. Din 2019, el are deja interdicţie pe viaţă de a mai ocupa vreo funcţie în fotbalul mondial de către Federaţia Internaţională (FIFA), din a cărei comisie a făcut parte.

În urma unei anchete interne, forul mondial i-a aplicat această pedeapsă şi o amendă de peste 450.000 de euro pentru că a primit mită între 2009 şi 2011 în legătură cu meciuri organizate de Fepafut şi cu drepturi de marketing şi de televiziune pentru Concacaf.

Numeroşi foşti oficiali din America de Sud şi Centrală au fost suspendaţi pe viaţă de FIFA în urma "Fifagate", un scandal izbucnit în 2015 la capătul unei vaste anchete a justiţiei americane, care a aruncat forul de conducere al fotbalului mondial într-o criză fără precedent.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.