Marius Copil a pierdut, scor 6-7 (5), primul set al finalei turneului de la Basel, pe care o dispută cu elveţianul Roger Federer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la serviciu, Federer a început în forţă, cu doi aşi şi un ghem la zero. Copil a răspuns aproape în acelaşi del, tot cu doi aşi, dar doar o mică eroare la o minge la fileu l-a împiedicat să încheie şi el ghemul la 0. Apoi serviciul campionului elveţian s-a gripat şi Copil a reuşit să obţină break-ul, cu o evoluţie curajoasă. Serviciul şi reverul l-au ajutat pe tenismenul român să-şi consolideze avantajul, 3-1.

Federer şi-a corectat serviciul, s-a apropiat la 2-3 şi a făcut şi el break, profitând de câteva mingi ale adversarului care s-au oprit în banda fileului şi de o primă dublă greşeală a acestuia. Cu ceva emoţii în ghemul al şaptelea, în care a comis două duble, fostul lider ATP a revenit în avantaj, cu al treilea ghem câştigat la rând.

Marius Copil a oprit ascensiunea rivalului, egalând la 4, apoi cei doi jucători şi-au fructificat serviciul până la 6-6. Echilibrul la serviciu s-a păstrat şi în tie-break până la 3-3, când Copil a ratat o scurtă, iar mini-break-ul obţinut de elveţian a fost suficient pentru a-şi trece setul pe tabelă, cu 7-6 (5), după ceva mai mult de 45 de minute de joc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.