Sarah Abitbol a fost ovaţionată, vineri, la Paris, la o Convenţia pentru prevenirea violenţelor sexuale în sport, eveniment organizat la trei săptămâni după publicarea cărţii-mărturie a fostei patinatoare, care a dus la un val de dezvăluiri cu privire la abuzurile din sportul francez, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Datorită cuvintelor din cartea mea, ruşinea se transformă în mândrie şi aceasta este cea mai frumoasă victorie a mea, medalia mea olimpică de aur”, a spus emoţionată Abitbol, afirmaţie întâmpinată cu ovaţii de aproape un minut de cei prezenţi la convenţie. “Această imagine va rămâne întipărită în mintea mea. Este momentul să analizăm felul în care funcţionează federaţiile şi cluburile noastre, pentru a ne proteja copiii”, a adăugat fosta sportivă.

Convenţia a fost organizată la iniţiativa ministrului francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu.

În cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Mărturisirile din carte au dus şi la alte dezvăluiri cu privire la violenţele sexuale din sportul francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.