Antrenorul Cosmin Contra i-a răspuns tehnicianului formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, care a afirmat că se teme de arbitraj la meciul cu Dinamo, precizând că nu au existat până în prezent motive de acest fel la partidele echipei dinamoviste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă deranjează aceste şicane, înaintea unui meci important. Că pe cine vor ajuta arbitrii mâine seară. Eu cred că nu vor ajuta pe nimeni. Important este ca arbitrul să fie liniştit la ora jocului şi să încerce să ia deciziile cele mai corecte pentru ambele echipe. Am înţeles că cei care au vorbit primii au fost cei de la CFR Cluj, că se tem de arbitraj la meciul cu noi. Cred că nu am dat până acum motive ca lumea să se teamă de arbitraj când joacă împotriva noastră. Să lăsăm să se joace pe teren, echipa mai bună să câştige şi după meci să putem bea un pahar de vin", a declarat Contra, într-o conferinţă de presă.

Antrenorul dinamovist s-a arătat deranjat de faptul că LPF a programat în această săptămână o etapă intermediară.

"Etapa asta intermediară pusă de federaţie şi de ligă e inacceptabilă din toate punctele de vedere. Dacă s-a scos Cupa Ligii cred că facem lucrurile cum nu ar trebui să le facem. Este o părere unanimă a tuturor antrenorilor, indiferent dacă joacă în cupele euroepene sau nu. Să pui în luna august la 40 de grade etapă intermediară, când multe echipe vin după meciuri foarte grele, din 3 în 3 zile... Cred că nu îşi avea rostul această etapă intermediară, dacă nu avem Cupa Ligii. Putea fi pusă în decembrie sau în noiembrie. Dar se pare că noi, antrenorii, nu suntem băgaţi în seamă", a spus el.

Contra consideră echipa CFR Cluj drept "super-favorită" în meciul cu Dinamo.

"Avem un meci important mâine seară, împotriva unei echipe care a făcut o campanie impresionantă de achiziţii. Are un antrenor extrarodinar, cu multă experienţă, o conducere administrativă dintre cele mai bune. O echipă care sigur are ca obiectiv principal câştigarea campionatului. Va fi un meci foarte greu pentru noi, venim după o perioadă foarte încărcată. Ei sunt într-o dinamică foarte bună de rezultate, de joc, de încredere şi sper ca băieţii să fie conştienţi că mâine vom avea mult de muncă şi vom suferi foarte mult ca să putem să obţinem un rezultate care să ne mulţumească. Cei de la CFR Cluj sunt <super-favoriţi> în meciul de mâine, datorită achiziţiilor pe care le-au făcut şi a felului în care joacă. E o echipă care arată bine,a primit numai un gol, în prima etapă, şi a marcat de opt ori. E o echipă solidă, speculează fiecare greşeală a adversarului, are încredere, aleargă foarte mult, e foarte ordonată din punct de vedere tactic, nu au avut meciuri în cupele eurepene şi au avut timp să pregătească săptămânal meciuri", a afirmat fostul internaţional.

Însă Dinamo are atuurile ei şi nu merge la Cluj-Napoca ca fiind dinainte învinsă, spune Contra: "Noi avem o continuitate de anul trecut, în ceea ce înseamnă dinamica grupului, suntem o echipă ce poate pune probleme oricui. Nu înseamnă că, dacă ei eu făcut achiziţiile pe care le-au făcut şi sunt favoriţi, Dinamo nu are nicio şansă. Dimpotrivă, am demonstrat, de când sunt eu antrenor, că putem să câştigăm în faţa oricărui adversar, dar trebuie să prindem o zi din-aia bună, de-a noastră, în care să nu facem atât de multe greşeli cum am făcut la ultimul meci de pe teren propriu, cu Gaz Metan, şi atunci avem şansa noastră să câştigăm. Nu putem spune că acest meci ne va arăta, în etapa a cincea, unde ne aflăm. Chiar dacă nu câştigăm la Cluj, campionanul este lung şi nu putem să ne luăm după primele cinci etape. Dacă ne-am lua după primele cinci etape, Viitorul ar fi  la retrogradare şi nu aceasta este valoarea lor."

Contra s-a referit ş la incindentul de la meciul cu Gaz Metan Mediaş, când, supărat de evoluţia jucătorilor săi, a lovit uşa vestiarului şi s-a rănit la mână. "Uşa s-a spart pentru că s-a trântit. Era mare curent. M-am zgâriat la degete", a spus el.

Dinamo va întâlni CFR Cluj, joi, de la ora 21.00, în deplasare, în etapa a cincea a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.