Selecţionerul Cosmin Contra a vorbit foarte mult despre starea terenului Stadionului Ion Oblemenco din Craiova, care, în opinia sa, dezavantajează naţionala României, în meciul amical cu Suedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştim că starea gazonului va fi foarte grea, foarte nasoală. Pe ei îi avantajează, fiind o echipă masivă, o echipă fizică, o echipă care joacă direct pe cele două vârfuri. Pe noi ne dezavantajează terenul, dar vom încerca să introducem o echipă care să-i pună în dificultate prin calităţile pe care le avem noi şi sper ca băieţii să fie conştienţi că avem nevoie de atitudine, de luptă, să ne batem cu ei la fiecare minge. Un aspect care mă îngrijorează pe mine e starea terenului. E un exerciţiu în aceste zile să ne adaptăm la diferite condiţii de joc, de antrenament. Băieţii au făcut-o foarte bine până acum. Mâine trecem de la un gazon impecabil în Israel, la un gazon care ne va pune în dificultate, un gazon pe care trebuie să alergăm mai mult, să ne batem mai mult pentru fiecare minge şi vom vedea mâine dacă vom putea face lucrul ăsta. Nu am apucat să văd gazonul, îl vom vedea mâine, la plimbarea pe care o vom face. Dar am vorbit cu jucătorii de la Craiova şi din ce am văzut eu personal, la meciurile Craiovei, gazonul se va rupe încă de la încălzire şi trebuie să ne adaptăm cât mai repede la condiţiile de joc. Din păcate, starea gazonului nu se ridică la frumuseţea stadionului, dar sperăm ca pe viitor această problemă să se rezolve, pentru că dacă nu avem un gazon bun, echipa României are de suferit", a declarat Contra, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul anunţă schimbări în primul 11 al României, faţă de meciul câştigat, sâmbătă, cu 2-1, în Israel, şi le cere jucătorilor să şuteze de la distanţă.

"În funcţie de adversar voi încerca să introduc un 11 care să-i pună în dificultate. Vor fi schimbări în echipa de start. Analizând echipa Suediei, avem nevoie de un tip de jucători care să-i pună în dificultate, ei fiind o echipă masivă, au peste şapte jucători de 1,89-1,93 şi trebuie să găsim jucătorii care să-i pună în dificultate. Eu zic că o armă pe care noi o avem este cea a şutului de la distanţă. Avem jucători care utilizează foarte bine acest procedeu, numai că de foarte multe ori nu trag la poartă. Nicolae Stanciu a înţeles că una dintre calităţile lui e şutul. A încercat în Israel şi a dat un gol frumos. Mai avem jucători care fac lucrul ăsta şi este o armă care ne poate pune în avantaj. Încurajez orice jucător să inventeze la 20-25 de metri de poarta adversă, să facă ceva diferit", a spus el. 

Selecţionerul spune că nu prea aa vut timp să pregătească jocul cu Suedia, dar o va face în cursul zilei de luni.

"E un meci greu, cu o echipă calificată la mondiale, care în meciul de baraj a eliminat Italia, o echipă foarte bine organizată, o echipă tipic nordică, foarte puternică din punct de vedere fizic, cu un joc bine definit. Ieri, nu prea am avut timp să lucrez cu băieţii, pentru că condiţiile e antrenament au fost cum au fost. Am avut două grupe de jucători, unii au rămas la refacere, alţii au făcut antrenament. Azi voi încerca să lucrez un pic tactic cu ei, să le zic exact ce vreau pentru meciul de mâine", a precizat tehnicianul.

Contra s-a arătat deranjat de unele critici primite după meciurile echipei pe care o antrenează: "În România nu mă mai deranjează nimic. M-am obişnuit cu ceea ce înseamnă România. Mă deranjează că nu suntem obiectivi în ceea ce reprezintă fotbalul românesc în momentul de faţă. Mi-ar plăcea să am 11 jucători sau 20 de jucători care să-mi câştige fiecare meci cu 3-0 la pauză, să facem spectacol. Îmi place să joc un fotbal de spectacol, mi-ar plăcea să am jucători cu calităţile acelea. Am altfel de jucători, cu alte calităţi, care au schimbat atitudinea la echipa naţională, care au ceva rezultate de când sunt eu antrenor la naţională şi suntem pe un drum bun. Încă nu am realizat nimic, dar suntem pe un drum bun. Atunci, lăsaţi-ne să încercăm să muncim şi să calificăm această echipă naţională la Campionatul European."

Meicul amical România - Suedia va avea loc marţi, de la ora 21.30, la Craiova, şi va fi transmis de Pro TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.