Antrenorul Cosmin Contra crede că echipa Dinamo va dispărea dacă nu se va reconstrui arena din Şoseaua Ştefan cel Mare şi consideră că fostul acţionar dinamovist Nicolae Badea are o contribuţie la falimentarea clubului "alb-roşu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă nu se face stadionul, viitorul echipei Dinamo este foarte sumbru. Poate pe termen scurt, poate pe termen lung, dar viitorul echipei Dinamo este foarte sumbru, din toate punctele de vedere. Fără un stadion, Dinamo nu are un viitor. Dacă nu se va face stadion, poate investitorul echipei se va retrage, n-are niciun rost să rămână la un club care nu are viitor. Poate încă o echipă de tardiţie va dispărea. Iar dacă domnul Badea doarme liniştit noaptea că poate să ducă la falimentarea unui club de tradiţie ca Dinamo, e treaba dânsului. Sau cine e responsabil pentru neconstruirea acestui stadion. Pentru mine e inacceptabil ca Guvernul României să dorească să facă un stadion nou şi, din cazua unor războaie personale, să aibă de suferit un club cu asemenea tradiţie, cu asemenea suporteri în spate. Pentru mine e de neconceput lucrul ăsta. Că e de vină ministerul, că e de vină clubul CS, că e de vină domnul Nicolae Badea, că este de vină domnul Negoiţă, pe mine nu mă interesează cine este de vină. Dar e păcat să punem umărul la distrugerea unei echipe de tradiţie. Este mare păcat", a declarat Contra, într-o conferinţă de presă. 

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, şi directorul general Adrian Mutu se întâlnesc, la ora transmiterii acestei ştiri, cu ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru a discuta despre reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

La această întâlnire ar fi trebuit să participe şi omul de afaceri Nicolae Badea, fost acţionar dinamovist, şi preşedintele CS Dinamo, Monica Iagăr, însă aceştia nu au venit.

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a cerut, marţi, o întrevedere cu ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru a se lămuri, atât el, cât şi "suporterii dinamovişti şi toţi iubitorii de fotbal, dacă se face stadion şi dacă nu, de ce nu".

Stadionul Dinamo este unul dintre cele patru stadioane aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.  

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

Marius Bacria, reprezentantul ACSFC Dinamo, societatea controlată de Nicolae Badea, a reafirmat, marţi, faptul că societatea sa este de acord să renunţe la contractul de asociere cu CS Dinamo privind folosirea stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare numai în situaţia în care i se va garanta, printr-un act adiţional, că va primi înapoi arena după modernizare. ACSFC Dinamo este în insolvenţă, iar creditorii acesteia o obligă să nu renunţe altfel la contractul de asociere, a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.