Consiliul Local Constanţa şi-a dat acordul, miercuri, pentru preluarea stadionului Farul, după ce săptămâna trecută Consiliul Judeţean aprobase o hotărâre similară, primarul Decebal Făgădău spunând că cele două instituţii nu sunt ”într-o competiţie” între ele, ci cu ”incapacitatea sistemului centralizat de gestionare a bazelor sportive”. El a mai spus că şi-ar dori ca pe acest stadion să joace Viitorul Constanţa, dar şi alte echipe din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local Constanţa s-a aflat un proiect de hotărâre prin care Guvernului i se solicită să emită o hotărâre pentru transferarea stadionului Farul de la Ministerul Tineretului şi Sportului la CL.

Proiectul a generat dezbaterii între consilieri, liberalii spunând că nu văd oportunitatea unui asemenea demers, în condiţiile în care Consiliul Judeţean aprobase o hotărâre similară săptămâna trecută.

Primarul Decebal Făgădău a spus că astfel se pune o presiune dublă pe Guvern, care va urma să decidă cui va da baza respectivă.

“Să lăsăm Guvernul cu o presiune dublă, din partea judeţului şi din partea municipiului, să distingă ceea ce este mai bun pentru patrimoniul statului şi cine îşi permite, cine poate şi cine are proiecte de dezvoltare, nu doar de administrare a bazei sportive”, a spus edilul.

El a mai spus că nu este vorba de o competiţie între Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. “Nu suntem într-o competiţei între noi, ci cu ceea ce vedem astăzi, incapacitatea sistemului centralizat de a gestiona în toată ţara bazele sportive”, a precizat primarul.

Consilierii PNL au cerut o pauză de câteva minute pentru a se consulta şi a lua o decizie în privinţa votului. Pentru a fi aprobat, proiectul avea nevoie de voturile a două treimi din consilierii prezenţi astfel că era nevoie şi de acordul unor consilieri liberali. În momentul când s-a trecut la vot, 18 consilieri au votat pentru, printre aceştia aflându-se şi doi liberali şi consilierul independent, iar alţi şase aleşi liberali s-au abţinut, proiectul fiind aprobat.

În cadrul şedinţei, au mai fost votate alte două proiecte prin care Consiliul Local şi-a dat acordul de preluare a bazelor sportive ”Badea Cârţan” şi ”Triunghi”, acestea fiind votate în unanimitate de consilierii prezenţi.

La finalul şedinţei, Decebal Făgădău a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează preluarea tututor bazelor sportive din municipiu, dar şi a Clubului Sportiv Farul Constanţa şi a Palatului Copiilor.

Edilul a precizat că doreşte să aibă loc o întâlnire informală între consilierii locali şi cei judeţeni, astfel încât să se stabilească ce obietive pot fi luate de către Consiliul Local şi de către Consiliul Judeţean.

Decebal Făgădău a mai afirmat că ar vrea ca Viitorul Constanţa să joace meciurile pe stadionul Farul, dar şi celelalte echipe de fotbal din judeţ vor fi găzduite de această arenă.

“Gică Hagi ne-a arătat că se poate în privat. Cred că tot ce ar trebui să facă oraşul şi judeţul ar trebui să-i pună la dispozţie un stadion pe care să joace. Ar fi ridicol ca Viitorul Constanţa să joace la Bucureşti meciurile sau la Cluj. Cred că ar fi potrivit ca nu doar Viitorul, ci orice echipă de fotbal să joace pe stadionul din municipiul Constanţa, indiferent cine îl administrează, că-l administrează municipiul sau judeţul”, a menţionat primarul.

Potrivit hotărârii aprobate miercuri, CL Constanţa se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului, iar Ministerul Tineretului şi Sportului va verifica periodic modul de folosire a bazei sportive şi în cazul în care nu este folosită în conformitate cu destinaţia, atunci imobilul revine în administrarea MTS.

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul în cadrul şedinţei de săptămâna trecută pentru preluarea stadionului Farul Constanţa de la Ministerul Tineretului şi Sportului, dorind să facă investiţii în modernizarea bazei sportive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.