Consiliul de Administraţie al Juventus (JUVE.MI), condus de Andrea Agnelli, a demisionat “pentru binele companiei”, a anunţat clubul italian, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia colectivă vine după ce declaraţiile financiare ale clbului au fost controlate de procurori şi de autoritatea italiană de reglementare a pieţei Consob, în ultimele luni, pentru presupusă falsă contabilitate şi manipulare a pieţei. Compania a negat orice faptă greşită.

Juventus a precizat că problema s-a discutat la o şedinţă, luni, de către Consiliul de Administraţie, şi că s-a ajuns la concluzia că ar fi mai bine să fie analizată de un nou consiliu de administaţie, având în vedere “relevanţa chestiunilor juridice şi tehnice/de contabilitate”.

Clubul a menţionat că va trebui să prezinte din nou declaraţiile pentru anul fiscal încheiat în iunie 2022.

Compania, controlată de holdingl Exor al familiei Agnelli, a precizat că i-a cerut CEO-ului Maurizio Arrivabene să rămână în funcţie şi că l-a numit pe Maurizio Scanavino manager general.

O adunare a acţionarilor va avea loc la 18 ianuarie, iar atunci va fi numit noul Consiliu de Administraţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.