Echipa olandeză AZ Alkmaar a învins joi, pe teren propriu, formaţia belgiană Anderlecht, scor 2-0 (4-1 la lovituri de departajare), calificându-se în semifinalele Conference League. În tur, Anderlecht s-a impus, scor 2-0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gazdele au început tare pe AZ Stadion, iar grecul Vangelis Pavlidis a deschis scorul dintr-un penalti în minutul 5. În minutul 13 tot Pavlidis a înscris golul prin care Alkmaar egala scorul din prima manşă. Olandezii au dominat restul timpului regulamentar, Milos Kerkez a trimis în bară în minutul 84 şi s-a intrat în cele două reprize de prelungiri, care nu au adus însă nimic pe tabela de marcaj. S-a trecut la lovituri de departajare, unde primul care a ratat a fost căpitanul lui Anderlecht, Jan Vertonghen, urmat de Killian Sardella. Gazdele au marcat toate loviturile executate, prin Jordy Clasie, Yukinari Sugawara, Tijjani Reijnders şi Mexx Meerdink, în timp ce pentru Anderlecht a înscris Marco Kana.

Alkmaar învinge cu 4-1 la lovituri de departajare şi se califică în semifinalele competiţiei. Este pentru prima oară în ultimii 18 ani când Alkmaar ajunge în semifinalele cupelor europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.