A doua ediţie a finalei UEFA Europa Conference League a început, la ora 22.00, la Praga. Cele două combatante sunt echipa italiană AC Fiorentina şi gruparea engleză West Ham United, din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele echipe s-au calificat într-o finală de cupă europeană după o perioadă lungă de timp: AC Fiorentina după 23 de ani, iar West Ham după 47 de ani.

Partida se dispută pe Eden Arena, din Praga. şi este condusă de o brigadă spaniolă, ce îl are la centru pe Carlos del Cerro Grande.

La AC Fiorentina, antrenorul Vincenzo Italiano a început cu Terraciano – Dodo, Milenkovic, Ranieri, Biraghi (cpt) – Bonaventura, Amrabat, Mandragora – Nicolas Gonzalez, Jovic, Kouame.

West Ham United prezintă următoarea formulă de start: Areola – Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson – Soucek, Rice (cpt), Lucas Paqueta – Bowen, Antonio, Benrahma. Antrenor: David Moyes.

Pentru AC Fiorentina este a cincea finală europeană. Fiorentina a câştigat trofeul Cupei Cupelor în anul 1960-61 şi a pierdut finale în Cupa Campionilor Europeni (1957), Cupa Cupelor (1961-62) şi Cupa UEFA (1989-90).

West Ham United se află la a treia finală continentală din istorie. Londonezii au câştigat Cupa Cupelor în sezonul 1964-65 şi au pierdut o altă finală de Cupa Cupelor, în 1976-76.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.