Conducerea clubului Dinamo Kiev este cercetată de Parchetul General din Ucraina, într-un dosar de evaziune fiscală, informează bagnet.org, care citează publicaţia Komandaonline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dosarul a fost deschis la 17 septembrie 2019. 

Anchetatorii îi acuză pe oficialii FC Dinamo Kiev că au evitat să plătească impozite în valoare mare prin implementarea unor scheme de finanţare a activităţilor clubului sportiv folosind conturile bancare ale unei companii offshore, cu sediul în Cipru.

Prin intermediul acesteia, toţi jucătorii şi staff-ul echipei Dinamo Kiev, precum şi unii membrii ai conducerii clubului primesc recompense financiare, în loc de salarii, pentru cedarea drepturilor de imagine.

Este de aşteptat ca şi salariul noului antrenor, Mircea Lucescu, în valoare de 1,2 milioane de euro pe an (2,2 milioane de euro cu bonusurile de performanţă) să fie plătit tot în acelaşi mod, a precizat sursa citată.

De asemenea, veniturile din transferul jucătorilor de la Dinamo sunt încasate în conturile firmei din Cipru.

Mircea Lucescu a semnat, la 23 iulie, un contract pe două sezoane cu Dinamo Kiev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.