O competiţie inedită la nivel mondial, Liga Campionilor la drone, a pătruns şi în Europa, iar după etapa inaugurală de pe continent, desfăşurată în luna august, în Austria şi care a fost urmărită de 21 de milioane de persoane în transmisiunea de pe Internet, cea de-a doua va avea loc la Salina Turda, între 18 şi 20 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Denumită de organizatori ramură sportivă, întrecerea între drone are şi ea o Ligă a Campionilor, fiind de mare succes în America şi Asia.

În luna august a avut loc etapa inaugurală în Europa, în zona Fortăreţei Schlosskopf din Reutte, Austria, iar cea de-a doua etapă este programată între 18 şi 20 noiembrie, la Salina Turda, unde dronele vor aborda traseul 3D, atingând viteze de 130 km/h.

Iniţiatorul şi organizatorul acestui eveniment inedit este Drone Champions AG, împreună cu fondatorul şi managerul Herbert Weirather, în colaborare cu o agenţie, iar show-ul este difuzat în întreaga lume.

Cei care nu pot participa ca spectatori la concursuri le pot urmări în transmisiune live pe Internet. Transmisiunea etapei din Austria a fost urmărită, potrivit organizatorilor, de 21 de milioane de persoane.

În cadrul concursului, piloţii abordează nişte trasee bine definite. Pe fiecare dronă este montată o cameră care transmite imagini în timp real către ochelarii speciali purtaţi de piloţi. Patru piloţi concurează simultan, iar câştigătorii intră la proba de eliminare. Spectatorii pot urmări cursa pe un ecran, trăind în acest fel fiecare depăşire prin ochii concurentului.

La cursa din România vor fi prezenţi unii din cei mai buni piloţi din lume, printre care liderul mondial Luke Bannister, care are doar 16 ani, cehul Jan Mittner sau coreeanul Min Chan Kim.

Competiţia se desfăşoară pe echipe, fiecare având câte patru piloţi. O cursă constă în cinci ture şi durează aproximativ două minute. 40 de piloţi (10 echipe) iau parte la runda de calificări, cu doar 32 de piloţi trecând mai departe în competiţia eliminatorie pentru a decide câştigătorul.

La sfârşitul fiecărei curse, primii 12 competitori sunt recompensaţi cu un anumit număr de puncte, iar câştigătorul Ligii Campionilor devine pilotul cu cele mai multe puncte la finalul sezonului.

Programul ineditei competiţii de la Salina Turda include ”antrenamente” în 18 noiembrie, calificările în 19 şi cursele eliminatorii în 20 noiembrie. Preţurile biletelor sunt de 40 de lei pentru cele două zile de competiţie, respectiv 70 de lei pentru toate cele trei zile.

Salina Turda, din judeţul Cluj, este una dintre cele mai vechi şi mai renumite saline din România. Sarea din zonă a fost exploatată încă din perioada romană, iar exploatarea propriu-zisă a început în timpul Imperiului Habsburgic, în anul 1690, situl actual reprezentând ceea ce s-a păstrat de la închiderea minei, în 1932.

Din 2010, încăperile au fost modernizate şi au fost adăugate câteva instalaţii pentru agrement, astfel că la finalurile de săptămână se înregistrează circa 4.000 de vizitatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.